Schaamstreek laser ontharen

Voel elke dag het gladde en schone gevoel van een frisse scheerbeurt. Met laser ontharing van je schaamstreek ervaar je elke dag weer het gevoel alsof je na het scheren uit de douche stapt, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Zeg maar dag tegen sneetjes, sneetjes of scheerbrand.

Het verwijderen van schaamhaar door westerse vrouwen werd gebruikelijker toen badpakken werden afgekort. Ook de veranderingen in lingerie stijlen hebben het verwijderen van schaamhaar door de jaren heen ook aangemoedigd.

Het verwijderen van haar in de schaamstreek met laser is tot een veelgebruikte keuze gemaakt voor vrouwen overal ter wereld. Bij een brazilian laserontharing wordt alle of bijna alle schaamhaar uit de schaamstreek permanent verwijderd.

Vormen van laserontharing in de schaamstreek

Er zijn verschillende benamingen die lek een andere manier van ontharing in de schaamstreek betekenen. Hieronder een korte uitleg:

  • Bikini laserontharing – Het haar dat zichtbaar is als je een bikini draagt wordt bikini laserhaar genoemd, vandaar de naam. Daarom wordt bij deze behandeling het haar direct buiten het ondergoed en op de bovenkant van de dijen en de binnenkant van de dijen verwijderd.
  • Brazilian laserontharing – Een Braziliaanse laserontharing betekent simpelweg dat 99% van al het haar wordt verwijderd, inclusief de rug en het anale gebied, dat in de cosmetische industrie ook wel het perianale gebied wordt genoemd. Er blijft een klein beetje haar achter aan de voorkant, dat elke vorm kan hebben, maar de meeste mensen kiezen ervoor om een strook haar achter te laten, ook wel “landingsbaan” genoemd. Afgezien van de kleine strook is de rest van het gebied haarvrij.
  • Hollywood laserontharing – Alle haar in het genitale gebied, inclusief de schaamlippen en de onderbuik.
  • Laserontharing op je billen – Als je je billen wilt laten ontharen met laser, heb je vier tot zes sessies nodig, die resulteren in 70% minder haargroei.
Bron: https://www.vidasleek.com/blogs/blogs/what-s-your-bikini-wax-style

Hoe gaat schaamstreek laser ontharen in zijn werk?

Laserontharing voor de schaamstreek richt lichtpulsen direct op de follikel van elk haartje om het bij de wortel te vernietigen. Zodra de wortel is vernietigd, kan er geen haar meer groeien en blijft het behandelde gebied glad en stoppelvrij.

Wanneer resultaat laser ontharen van de schaamstreek?

Meestal worden zes tot acht sessies geadviseerd, met een tussenpoos van 4-6 weken. Schaamstreek laserontharing is de meest effectieve en langdurige vorm van ontharen die er is. Met elke behandeling wordt het haar fijner en zachter, waardoor het minder opvalt, en de groei vertraagt.

Is laser ontharen van je schaamstreek pijnlijk?

Behandelingen worden vaak beschreven als tintelend of als het knakken van een elastiekje tegen de huid. Verdovende crème helpt om de gevoelige gebieden gemakkelijk te behandelen. 

De locatie van de ontharing speelt een rol omdat sommige gebieden van nature gevoeliger zijn. De bikinilijn is een gevoeliger gebied, dus je kunt een beetje ongemak verwachten. Sommige mensen beoordelen het als vergelijkbaar of iets minder pijnlijk dan laserontharing bij de oksels, een ander deel van je lichaam waar de huid dun en gevoelig is.

Wat kost laser ontharen van je schaamstreek

Het laser ontharen van de schaamstreek kost gemiddeld €115,- per behandeling.

Is laser ontharen van je schaamstreek gevaarlijk?

De lasers zijn speciaal ontworpen om door de huidcellen heen te gaan en alleen de diepste haarzakjes aan te pakken.

De lasers die gebruikt worden bij laserontharing produceren een kleine hoeveelheid straling. Deze straling wordt niet als gevaarlijk beschouwd en er is geen bewijs dat laserontharing huidkanker veroorzaakt.

De lasers dringen gewoon door de huid heen en hebben geen invloed op de rest van het lichaam. Zelfs op gevoelige plekken zoals de genitaliën is laserontharing meestal veilig.

Kan schaamstreek laserontharing de vruchtbaarheid beïnvloeden?

Nee, het heeft geen invloed op de vruchtbaarheid. De laser lichttechnologie van deze methode tast alleen de oppervlakkige lagen van je huid aan tot aan de wortel van de haarzakjes, wat betekent dat het niet verder doordringt om effect te hebben op je organen.

Is het mogelijk om schaamstreek laserontharing te krijgen met  een piercing in de genitale regio?

Ja, je kunt nog steeds een schaamstreek laserbehandeling ondergaan zolang je de piercings voorafgaand aan de sessie verwijdert. Als je piercing moeilijk te verwijderen is, kan de behandelaar deze bedekken tijdens de behandeling om je veiligheid te garanderen. 

Het is altijd belangrijk om met je behandelaar te bespreken of je nog andere piercings hebt, zodat ze je lasersessie zorgvuldig kunnen plannen en uitvoeren.

Tips voor laser ontharen van je schaamstreek

Kies een behandelaar in de buurt. Je hebt namelijk tussen de 6 en 10 behandelingen nodig dus een grotere afstand betekent veel reiskilometers.

Kies altijd voor een (gratis) consult vooraf. Hier wordt besproken wat je wensen en  mogelijkheden zijn. Ook wordt je huid- en haarpigment bekeken. Op basis hiervan kan iets gezegd worden over het succes en de benodigde behandelingen. Bepaalde pigment en haar combinaties kunnen namelijk niet behandeld worden of alleen met speciale apparatuur. Laat je ook uitleggen hoe een behandeling precies zal gaan.

NIET harsen, epileren, draadsnijden, epileren of andere manieren van ontharen waarbij het haarfollikel wordt verwijderd, ten minste 2-3 weken voor de behandeling. Alleen scheren! (Aanbevolen.)

Vermijd elke vorm van bruining gedurende 2-3 weken, inclusief zonnebanken, zelfbruiner, blootstelling aan de zon etc.

Voltooi de behandelingen. Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat je genoeg behandeling ondergaat om het te laten slagen!

Image credits: Image by senivpetro on Freepik