Oksels laser ontharen

Oksels behoren tot de meest opvallende gebieden waar haar volledig afwezig is. Na het scheren of harsen groeien de haren of stoppels hier het snelst weer terug, vaak al binnen een dag. Laserontharing van de oksels biedt nu een permanente en vrijwel pijnloze oplossing, waarbij ontstekingen geen kans meer krijgen en scheren of harsen voorgoed verleden tijd is.

Hoe gaat oksels laser ontharen in zijn werk?

Bij laserontharing van de oksels geeft een handapparaat pulsen laserenergie af aan de huid. De melanine absorbeert de energie in de haarzakjes, waardoor ze opwarmen en beschadigd raken. Na verloop van tijd kunnen de beschadigde follikels geen nieuwe haren meer produceren, wat leidt tot permanente haarreductie.

Hoe werkt het? Nou, eerst wordt het haar van onder de huid vernietigd en vervelt het volledig. Daarna sluiten de huidporiën zich en blijft er alleen een gladde, mooie huid over. Onze ontharing procedure voor de bikinilijn is een van onze meest gevraagde laserontharing procedures. Dit gebied is een van de gemakkelijkste en snelste gebieden om te behandelen. 

De meeste van deze laserprocedures zijn in slechts twintig minuten klaar.

Krijg ik jeuk aan mijn oksels na laserontharing?

Dat zou kunnen, maar dat hangt van een paar dingen af, zoals hoeveel je zweet, of je geparfumeerde deodorant gebruikt die irriteert, of dat je strakke synthetische stoffen draagt in de buurt van het behandelgebied.

Het beste wat je kunt doen na je oksel laserontharing behandeling is de huid van je oksels laten rusten en herstellen. Sommige mensen kunnen een beetje jeuk hebben na een okselbehandeling, maar het is belangrijk om de drang om te krabben te weerstaan.

Omdat we het over zweet hebben gehad, hebben veel mensen de volgende vraag: vermindert laserontharing oksels het zweten? Laserontharing onder de oksels kan zweet helpen verminderen; het stopt echter niet de vorming van zweet.

Kan laserontharing de oksels lichter maken?

Dit hoeft niet per se slecht te zijn, want de oksels kunnen er vaak donkerder of verkleurd uitzien met haarstoppels. Het zal je misschien verbazen dat het aanbrengen van hete was een lichte ontsteking kan veroorzaken die leidt tot donkere oksels, een goede reden om over te stappen op laserontharing voor de oksels en andere gevoelige delen van het lichaam.

Laserontharing van de oksels kan een lichtere teint creëren door het haar en de follikels van onder de huid te verwijderen. Dus als antwoord op de vraag of je met laserontharing van donkere oksels afkomt, kan ik zeggen dat het wel enig effect heeft.

Wanneer resultaat laser ontharen oksels?

Gemiddeld heb je 6 tot 8 behandelingen nodig voor het laser ontharen van je oksels. Houd rekening met 5-6 weken pauze tussen elke laserbehandeling. 

Bij een behandeling met IPL heb je over het algemeen meer behandelingen nodig.

Oksel laser ontharen voor en na behandeling

https://www.versuslaser.com/wp-content/uploads/2021/06/Armpit-Laser-Hair-Removal-Before-After.jpg

Is het laser ontharen oksels pijnlijk?

De oksels kunnen gevoeliger zijn voor pijn bij laserontharing in vergelijking met andere delen van je lichaam, zoals je armen of je gezicht. Dit komt doordat de okselhuid veel dunner is. Hoewel de pijn naar verluidt maar een paar seconden duurt, kun je je pijntolerantie in overweging nemen voordat je een afspraak maakt.

Wat kost laser ontharen van je oksels

Het laser ontharen van de oksels kost gemiddeld €66,- per behandeling. Waarbij laagste prijs van €22,50 bij http://www.silklaserclinic.nl/prijslijst/, en hoogste prijs van €95 bij https://acuramedischcentrum.nl/kosten/

Is laser ontharen van de oksels gevaarlijk?

Nee, het is niet gevaarlijk zolang je je aan de regels houdt voor, tijdens en na de behandeling. De meest voorkomende symptomen na een behandeling zijn huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en lichte pijn. Een donkere huid heeft een hoger risico op schade bij laserontharing. Lees alles over de gevaren bij laser ontharen.

Wanneer je laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laserontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. Om zo veel mogelijk gevaren te vermijden is het advies om altijd een praktijk te kiezen met goede referenties, reputatie en met goed opgeleide behandelaars.

Tips voor laser ontharen oksels

Kies een behandelaar in de buurt. Je hebt namelijk tussen de 6 en 10 behandelingen nodig dus een grotere afstand betekent veel reiskilometers.

Kies altijd voor een (gratis) consult vooraf. Hier wordt besproken wat je wensen en  mogelijkheden zijn. Ook wordt je huid- en haarpigment bekeken. Op basis hiervan kan iets gezegd worden over het succes en de benodigde behandelingen. Bepaalde pigment en haar combinaties kunnen namelijk niet behandeld worden of alleen met speciale apparatuur. Laat je ook uitleggen hoe een behandeling precies zal gaan.

Niet vooraf waxen of epileren, maar je mag wel scheren en is ook vaak vereist. Het laat de laser namelijk rechtdoor naar de follikel onder de huid.

Vermijd zonnen en zonnebank. De zon verhoogt de melanine in je huid, wat de effectiviteit van de behandeling beïnvloedt. 

Voltooi de behandelingen. Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat je genoeg behandeling ondergaat om het te laten slagen!

Image credits: Image by wavebreakmedia_micro on Freepik