Laser en IPL bikinilijn ontharen

Het is al moeilijk genoeg om je zelfverzekerd te voelen in een badpak zonder de extra stress van je zorgen te maken over gênante scheerbultjes of verdwaalde haren. Met bikinilijn laserontharing ben je klaar voor de zomer op het strand of bij het zwembad. Het is niet voor niets de populairste laserontharing service.

Hoewel het in het begin misschien intimiderend lijkt, is deze klassieke laser ontharingsbehandeling absoluut de moeite waard. Het ontdoet je van haar op een van de intieme plekken en bespaart je een hoop moeite. Het garandeert dat je je altijd zelfverzekerd voelt als je je badpak of lingerie draagt.

Hoe gaat laser ontharen bikinilijn in zijn werk?

Met laserontharing voor de bikinilijn behandelen we het haar dat zichtbaar is wanneer je een slipje of bikini draagt. We verwijderen het haar dat langs de zijkanten groeit, waar de dijen aansluiten op de schaamstreek.

Meestal gaan we ook iets voorbij de zichtbare lijn, zodat je er onberispelijk haarvrij uitziet, zelfs als je bikinibroekje verschuift als je beweegt.

Hoe werkt het? Nou, eerst wordt het haar van onder de huid vernietigd en vervelt het volledig. Daarna sluiten de huidporiën zich en blijft er alleen een gladde, mooie huid over. Onze ontharing procedure voor de bikinilijn is een van onze meest gevraagde laserontharing procedures. Dit gebied is een van de gemakkelijkste en snelste gebieden om te behandelen. 

De meeste van deze laserprocedures zijn in slechts twintig minuten klaar.

Wanneer resultaat laser ontharen bikinilijn?

Gemiddeld heb je 6 tot 8 behandelingen nodig voor het laser ontharen van je bikinilijn. Hou rekening met 5-6 weken pauze tussen elke laserbehandeling. 

Bij een behandeling met IPL heb je over het algemeen meer behandelingen nodig.

Is het laser ontharen bikinilijn pijnlijk?

De pijn die je ervaart bij laser ontharen is erg afhankelijk van het deel van het lichaam dat je wilt laten behandelen. Onderstaand een inschatting van het pijnniveau laser ontharen bikinilijn. Pijnniveau op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 het ergst is.

De Bikinilijn – Pijnniveau: 8. Als je ooit je bikinilijn hebt laten waxen, zal je ook deze pijn overleven. Het grote verschil is alleen dat bij waxen de pijn eenmalig is en bij laser ontharen duurt de behandeling (waardoor ook de pijn) veel langer.

Vergeleken met andere delen van het lichaam doet laserontharing op de benen maar matig pijn.

Wat kost laser ontharen van je bikinilijn

Het laser ontharen van de bikinilijn (volledig) kost gemiddeld €102 per behandeling. Waarbij laagste prijs van €39 bij https://glalmere.nl/prijzen-good-looks-almere/, en hoogste prijs van €203 bij https://helon.nl/behandelingen/laserontharing/

Is laser ontharen van de bikinilijn gevaarlijk?

Nee, het is niet gevaarlijk zolang je je aan de regels houdt voor, tijdens en na de behandeling. De meest voorkomende symptomen na een behandeling zijn huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en lichte pijn. Een donkere huid heeft een hoger risico op schade bij laserontharing.

Wanneer je laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laserontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. Om zo veel mogelijk gevaren te vermijden is het advies om altijd een praktijk te kiezen met goede referenties, reputatie en met goed opgeleide behandelaars.

Tips voor laser ontharen bikinilijn

Kies een behandelaar in de buurt. Je hebt namelijk tussen de 6 en 10 behandelingen nodig dus een grotere afstand betekent veel reiskilometers.

Kies altijd voor een (gratis) consult vooraf. Hier wordt besproken wat je wensen en mogelijkheden zijn. Ook wordt je huid- en haarpigment bekeken. Op basis hiervan kan iets gezegd worden over het succes en de benodigde behandelingen. Bepaalde pigment en haar combinaties kunnen namelijk niet behandeld worden of alleen met speciale apparatuur. Laat ook uitleggen hoe een behandeling precies zal gaan.

Je mag je vooraf niet waxen of epileren, maar wel scheren en wordt ook vaak verlangd. Het laat de laser rechtdoor naar de follikel onder de huid gaan.

Vermijd zonnen en zonnebank. De zon verhoogt namelijk de melanine in je huid, wat weer een negatief effect heeft op effectiviteit van de behandeling.

Voltooi de behandelingen. Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat je genoeg behandelingen ondergaat om het te laten slagen!

Image credits: Image by gpointstudio on Freepik