Gezicht laser ontharen

Laserontharing voor het gezicht is een populaire behandeling voor zowel mannen als vrouwen. Het is een veilige en effectieve manier om ongewenst haar in je gezicht te verwijderen.

Misschien ben je het zat om je elke dag te scheren. Misschien heb je een beetje perzikhaar dat net iets donkerder is dan je zou willen. Hoe dan ook, de langdurige resultaten van laser zijn misschien precies wat je nodig hebt!

Hoe gaat gezicht laser ontharen in zijn werk?

Laserontharing is zeer effectief om de groei van donkerder gezichtshaar te verminderen. Het werkt door een krachtige lichtstraal op de huid te richten. Het licht wordt geabsorbeerd door het haarzakje, waar het wordt omgezet in warmte. Deze geconcentreerde straal stopt het vermogen van de haarfollikel om opnieuw te groeien.

Het licht van de laser is ongelooflijk sterk en het risico bestaat dat het de ogen beschadigt. Om die reden kunnen we de huid rond de ogen niet veilig behandelen met een laser. Tijdens je afspraak laten we je een veiligheidsbril dragen om je te beschermen.

Elke sessie vertraagt de haargroei met ongeveer 20%, daarom zijn er een paar behandelingen nodig.

Wanneer resultaat laser ontharen gezicht?

Gemiddeld heb je 6 tot 8 behandelingen nodig voor het laser ontharen van je gezicht. Houd rekening met 5-6 weken pauze tussen elke laserbehandeling. 

Bij een behandeling met IPL heb je over het algemeen meer behandelingen nodig.

Is laser ontharen van je gezicht pijnlijk?

Hoe dikker de huid, hoe minder pijnlijk de behandeling. Op je gezicht is er een flinke variatie in huiddikte. De bovenlip is het meest pijnlijke gebied, omdat de huid daar dunner is dan ergens anders op je gezicht. “Het lijkt op een klap van elastiek, heel snel maar erg hard,” zeggen veel laser lasertherapeuten.

Aan de andere kant is op plekken waar je huid dikker is (zoals je kin en bakkebaarden) de pijn beter te beheersen en meer aan de onderkant van het pijn spectrum.

Wat kost laser ontharen van je gezicht

Het laser ontharen van je gezicht kost gemiddeld €116,- per behandeling. Waarbij laagste prijs van €49 bij http://www.goodlooksalmere.nl/prijzen, en hoogste prijs van €225 bij https://www.huidzorgwest.nl/prijsoverzicht/#laser-ontharen

Is laser ontharen van je gezicht gevaarlijk?

Nee, het is niet gevaarlijk zolang je je aan de regels houdt voor, tijdens en na de behandeling. De meest voorkomende symptomen na een behandeling zijn huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en lichte pijn. Een donkere huid heeft een hoger risico op schade bij laserontharing. Lees alles over de gevaren bij laser ontharen.

Wanneer je laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laserontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. Om zo veel mogelijk gevaren te vermijden is het advies om altijd een praktijk te kiezen met goede referenties, reputatie en met goed opgeleide behandelaars.

Tips voor laser ontharen van je gezicht

Kies een behandelaar in de buurt. Je hebt namelijk tussen de 6 en 10 behandelingen nodig dus een grotere afstand betekent veel reiskilometers.

Kies altijd voor een (gratis) consult vooraf. Hier wordt besproken wat je wensen en  mogelijkheden zijn. Ook wordt je huid- en haarpigment bekeken. Op basis hiervan kan iets gezegd worden over het succes en de benodigde behandelingen. Bepaalde pigment en haar combinaties kunnen namelijk niet behandeld worden of alleen met speciale apparatuur. Laat je ook uitleggen hoe een behandeling precies zal gaan.

Niet vooraf waxen of epileren, maar je mag wel scheren en is ook vaak vereist. Het laat de laser namelijk rechtdoor naar de follikel onder de huid.

Vermijd zonnen en zonnebank. De zon verhoogt de melanine in je huid, wat de effectiviteit van de behandeling beïnvloedt. 

Voltooi de behandelingen. Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat je genoeg behandeling ondergaat om het te laten slagen!

Image credits: Image by senivpetro on Freepik