Bovenlip laser ontharen

Hoewel er niets mis is met lichaamshaar, zijn er gebieden waar we zouden willen dat we geen haar hadden. Eén zo’n plek is de bovenlip. Sommige mensen zijn van nature gezegend met minder haargroei in dit deel van het gezicht, maar anderen hebben minder geluk.

Als gezichtshaar niet echt je ding is, kun je gemakkelijk gefrustreerd raken van bovenliphaar. Hoeveel tijd je ook besteedt aan harsen, scheren of epileren, die hardnekkige bovenlipharen komen altijd terug.

Dus als jij een van die vrouwen bent die het gevoel heeft dat het haar op haar bovenlip je leven verpest, dan is het misschien tijd om te kijken naar laserontharing voor het gezicht.

Hoe gaat bovenlip laser ontharen in zijn werk?

Laserontharing op elk deel van het lichaam werkt door een zeer gerichte lichtstraal op het geselecteerde huidgebied te richten. De laserstraal wordt ingesteld op een specifieke golflengte om het pigment in het haar te pakken en het pigment in de huid te vermijden. De laser vernietigt het haarzakje, waardoor toekomstige haargroei wordt voorkomen.

De voordelen van laserbehandelingen van de bovenlip

Laserbehandelingen van de bovenlip heeft verschillende voordelen. In tegenstelling tot andere ontharingsmethoden verwijdert laserontharing ongewenst haar permanent. Deze behandeling is ook minder pijnlijk, preciezer en beschadigt je huid niet, in tegenstelling tot scheren en harsen.

Deze behandeling is zeer kosten- en tijdbesparend. Als je de kosten van laserontharing vergelijkt met de levenslange kosten van harsen en delen, bespaar je met laserbehandelingen zowel tijd als geld. Omdat de behandelingstijd afhankelijk is van het te behandelen lichaamsdeel, duren laserbehandelingen van de bovenlip slechts een paar minuten. Er is ook geen rusttijd nodig. Je kunt direct na de laserbehandeling van je bovenlip je normale routine weer oppakken.

Wanneer resultaat laser ontharen bovenlip?

Met laserontharing van de bovenlip kun je met slechts 8-11 behandelingen een volledig haarvrije bovenlip krijgen. Behandelingen van het gezicht worden herhaald met een tussenpoos van 4 weken. Dit gat van 4 weken tussen de laserbehandelingen geeft de haargroeicyclus de tijd om weer op gang te komen.

Is het laser ontharen bovenlip pijnlijk?

Sommige mensen hebben een meer gevoelige huid dan anderen. Hoewel de huid van de bovenlip het dikst is in het gezicht, zullen sommige vrouwen tijdelijk meer pijn ervaren als de laser in de huid pulseert. 

Voor de meesten is deze pijn niet ondraaglijk. Als je je hier wel zorgen over maakt, kun je je voorbereiden door een soort huid desensibiliserende crème te gebruiken.

Wat kost laser ontharen van je bovenlip

Het laser ontharen van de bovenlip kost gemiddeld €42,- per behandeling. Waarbij laagste prijs van €18,50 bij https://glalmere.nl/prijzen-good-looks-almere/, en hoogste prijs van €95 bij https://www.isala.nl/

Is laser ontharen van de bovenlip gevaarlijk?

Nee, het is niet gevaarlijk zolang je je aan de regels houdt voor, tijdens en na de behandeling. De meest voorkomende symptomen na een behandeling zijn huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en lichte pijn. Een donkere huid heeft een hoger risico op schade bij laserontharing. Lees alles over de gevaren bij laser ontharen.

Wanneer je laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laserontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. Om zo veel mogelijk gevaren te vermijden is het advies om altijd een praktijk te kiezen met goede referenties, reputatie en met goed opgeleide behandelaars.

Tips voor laser ontharen bovenlip

Kies een behandelaar in de buurt. Je hebt namelijk tussen de 6 en 10 behandelingen nodig dus een grotere afstand betekent veel reiskilometers.

Kies altijd voor een (gratis) consult vooraf. Hier wordt besproken wat je wensen en  mogelijkheden zijn. Ook wordt je huid- en haarpigment bekeken. Op basis hiervan kan iets gezegd worden over het succes en de benodigde behandelingen. Bepaalde pigment en haar combinaties kunnen namelijk niet behandeld worden of alleen met speciale apparatuur. Laat je ook uitleggen hoe een behandeling precies zal gaan.

Niet vooraf waxen of epileren, maar je mag wel scheren en is ook vaak vereist. Het laat de laser namelijk rechtdoor naar de follikel onder de huid.

Vermijd zonnen en zonnebank. De zon verhoogt de melanine in je huid, wat de effectiviteit van de behandeling beïnvloedt. 

Voltooi de behandelingen. Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat je genoeg behandeling ondergaat om het te laten slagen!

Image credits: Image by senivpetro on Freepik