Benen laser ontharen

Laserontharing voor benen is jouw ticket om je altijd superglad te voelen, zonder je voortdurend te hoeven scheren of harsen.

Als je er altijd al van hebt gedroomd om een jurk of korte broek aan te kunnen trekken wanneer je maar wilt, zonder vooruit te hoeven plannen of je zorgen te hoeven maken over stoppels, dan is het tijd om je eerste laserafspraak te maken!

Het is een veilige en effectieve manier om ongewenst haar op de benen en andere lichaamsdelen te verwijderen terwijl de huid glad en zijdeachtig wordt.

Hoe gaat benen laser ontharen in zijn werk?

Laserontharing van volle benen is een populaire behandeling voor vrouwen. De volle benen omvatten beide benen vanaf de bovenkant van het sprongbeen tot de bovenkant van het dijbeen. De volle benen omvatten niet de bikinilijn. Een sessie duurt ongeveer 40 minuten.  Vaak kan je ook laserontharing van alleen onderbenen en laserontharing van heupen.

Hoe werkt het? Nou, eerst wordt het haar van onder de huid vernietigd en vervelt het volledig. Daarna sluiten de huidporiën zich en blijft er alleen een gladde, mooie huid over. Onze ontharing procedure voor de benen is een van onze meest gevraagde laserontharing procedures. Dit gebied is een van de gemakkelijkste en snelste gebieden om te behandelen. 

Kan ik mijn hele been laten ontharen met laser?

Ja, laserontharing is veilig voor je hele been. Hieronder vallen de onderbenen, knieën, bovenbenen en binnenkant van de dijen. Soms kan het zich zelfs uitstrekken tot je bikinilijn. Zo kun je met een gerust hart zelfs die hoog uitgesneden bikini’s dragen. Zodra je klaar bent met het vereiste aantal sessies, zal de huid over de hele lengte van je been gladder zijn, met minder oneffenheden en minder ingegroeide haren.

Hoe verzorg ik mijn huid na laserontharing van mijn benen?

Laserontharing van de benen vereist minimale tot geen downtime. Dat betekent dat de nazorg eenvoudig is. Omdat de huid van het behandelde gebied gevoelig is na de behandeling, moet je blootstelling aan direct UV-licht vermijden in de eerste week na je sessie. Vermijd naast fel zonlicht ook zonnebanken. Als de huid geïrriteerd of gezwollen aanvoelt, breng dan een Aloë Vera gel aan om de huid te kalmeren en te verzachten.

Wanneer resultaat laser ontharen benen?

Gemiddeld heb je 6 tot 8 behandelingen nodig voor het laser ontharen van je benen. Houd rekening met 5-6 weken pauze tussen elke laserbehandeling. 

Bij een behandeling met IPL heb je over het algemeen meer behandelingen nodig.

Is het laser ontharen benen pijnlijk?

Vergeleken met andere delen van het lichaam doet laserontharing op de benen maar matig pijn. De reden hiervoor is dat de huid in dit gebied dikker is dan op meer gevoelige plekken, zoals je gezicht of bikinilijn. Hoewel je enige mate van ongemak kunt voelen, is de behandeling ook goed te verdragen.

Wat kost laser ontharen van je benen

Het laser ontharen van de benen (volledig) kost gemiddeld €310,- per behandeling. Waarbij laagste prijs van €129 bij https://glalmere.nl/prijzen-good-looks-almere/, en hoogste prijs van €740 bij https://www.isala.nl/specialismen-en-centra/dermatologisch-centrum/

Is laser ontharen van de benen gevaarlijk?

Nee, het is niet gevaarlijk zolang je je aan de regels houdt voor, tijdens en na de behandeling. De meest voorkomende symptomen na een behandeling zijn huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en lichte pijn. Een donkere huid heeft een hoger risico op schade bij laserontharing. Lees alles over de gevaren bij laser ontharen.

Wanneer je laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laserontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. Om zo veel mogelijk gevaren te vermijden is het advies om altijd een praktijk te kiezen met goede referenties, reputatie en met goed opgeleide behandelaars.

Tips voor laser ontharen benen

Kies een behandelaar in de buurt. Je hebt namelijk tussen de 6 en 10 behandelingen nodig dus een grotere afstand betekent veel reiskilometers.

Kies altijd voor een (gratis) consult vooraf. Hier wordt besproken wat je wensen en  mogelijkheden zijn. Ook wordt je huid- en haarpigment bekeken. Op basis hiervan kan iets gezegd worden over het succes en de benodigde behandelingen. Bepaalde pigment en haar combinaties kunnen namelijk niet behandeld worden of alleen met speciale apparatuur. Laat je ook uitleggen hoe een behandeling precies zal gaan.

Niet vooraf waxen of epileren, maar je mag wel scheren en is ook vaak vereist. Het laat de laser namelijk rechtdoor naar de follikel onder de huid.

Vermijd zonnen en zonnebank. De zon verhoogt de melanine in je huid, wat de effectiviteit van de behandeling beïnvloedt. 

Voltooi de behandelingen. Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat je genoeg behandeling ondergaat om het te laten slagen!

Image credits: Image by prostooleh on Freepik