Armen laser ontharen

Laserontharing is de beste behandeling om ongewenst haar van de armen te verwijderen. 

De meeste mensen hebben hier een lichte, donzige uitgroei die nauwelijks opvalt. Als je haar licht van textuur en kleur is, zouden we nooit aanraden om dit met laser te verwijderen, omdat het niet zou reageren op de behandeling.

Als je echter een dikke, donkere uitgroei in dit gebied hebt, kan je het gevoel hebben dat je je armen wilt verbergen voor het geval iemand het opmerkt. Als dat zo is, kan laser je misschien helpen om deze haar te verminderen.

Hoe gaat armen laser ontharen in zijn werk?

Laserontharing op elk deel van het lichaam werkt door een zeer gerichte lichtstraal op het geselecteerde huidgebied te richten. De laserstraal wordt ingesteld op een specifieke golflengte om het pigment in het haar te pakken en het pigment in de huid te vermijden. De laser vernietigt het haarzakje, waardoor toekomstige haargroei wordt voorkomen.


De voordelen van laserbehandelingen van de armen

Laserbehandelingen voor de armen bieden diverse voordelen. Ten eerste kun je korte mouwen dragen wanneer je maar wilt, zonder de behoefte om je armen te verbergen.

Daarnaast zorgt laserontharing ervoor dat je minder irritatie ervaart door scheren, waardoor je huid niet langer rood en pijnlijk wordt. Bovendien blijft fake tan langer zitten en is het gemakkelijker aan te brengen, omdat laserbehandelingen de poriën verkleinen en een gelijkmatige bruine kleur bevorderen. 

Bijkomend voordeel is dat je voortaan constant haarvrije armen hebt, waarbij je na slechts enkele lasersessies je armen eens per 6 weken hoeft te scheren, met dunner en lichter haargroei als resultaat. Het gevoel van zelfverzekerdheid wordt versterkt doordat je niet langer het constante verlangen hebt om je armen te verbergen, wat kan leiden tot depressieve gevoelens wanneer je geïrriteerde huid hebt na harsen of scheren.

Wanneer resultaat laser ontharen armen?

Je hebt tenminste 6 tot 8 behandelingen nodig om tot 85% permanente haarreductie te bereiken. De resultaten zijn afhankelijk van de kleur en de dikte van je haar en je huidskleur. De sessies liggen 6 weken uit elkaar.

Is laser ontharen van je armen pijnlijk?

Net als bij het gezicht of benen voelt de laser als een elastiek die op je armen knalt. Maar in tegenstelling tot je gezicht kan de huid op je armen beter tegen de pijn. Reden hiervoor is dat de huid op de armen redelijk dik is waardoor het pijnniveau een stuk lager is. Het voelt meer als een irritatie.

Je onderarmen  en oksels zijn de meest pijnlijke omgeving op het lichaam voor het definitief ontharen met laser. Voor veel mensen voelt dit als een diepe naald, maar de ontharing op de onderarmen werkt zo goed dat patiënten altijd terugkomen om de behandeling af te maken.

Wat kost laser ontharen van je onderarmen

Het laser ontharen van de oksels kost gemiddeld €114,- per behandeling. Waarbij laagste prijs van €54,- bij http://no-hairstudio.nl/definitief-ontharen/prijslijst/.

Is laser ontharen van je armen gevaarlijk?

Nee, het is niet gevaarlijk zolang je je aan de regels houdt voor, tijdens en na de behandeling. De meest voorkomende symptomen na een behandeling zijn huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en lichte pijn. Een donkere huid heeft een hoger risico op schade bij laserontharing. Lees alles over de gevaren bij laser ontharen.

Wanneer je laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laserontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. Om zo veel mogelijk gevaren te vermijden is het advies om altijd een praktijk te kiezen met goede referenties, reputatie en met goed opgeleide behandelaars.

Tips voor laser ontharen van je armen

Kies een behandelaar in de buurt. Je hebt namelijk tussen de 6 en 10 behandelingen nodig dus een grotere afstand betekent veel reiskilometers.

Kies altijd voor een (gratis) consult vooraf. Hier wordt besproken wat je wensen en  mogelijkheden zijn. Ook wordt je huid- en haarpigment bekeken. Op basis hiervan kan iets gezegd worden over het succes en de benodigde behandelingen. Bepaalde pigment en haar combinaties kunnen namelijk niet behandeld worden of alleen met speciale apparatuur. Laat je ook uitleggen hoe een behandeling precies zal gaan.

NIET harsen, epileren, draadsnijden, epileren of andere manieren van ontharen waarbij het haarfollikel wordt verwijderd, ten minste 2-3 weken voor de behandeling. Alleen scheren! (Aanbevolen.)

Vermijd elke vorm van bruining gedurende 2-3 weken, inclusief zonnebanken, zelfbruiner, blootstelling aan de zon etc.

Voltooi de behandelingen. Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat je genoeg behandeling ondergaat om het te laten slagen!

Image credits: Image by senivpetro on Freepik