Met laser ontharen kan je haargroei reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

Wat is laser ontharen?

Wat is laser ontharen en hoe werkt hetLaser ontharing is een medische procedure die een laser gebruikt – een intens pulserende lichtstraal – om ongewenste haren te verwijderen. Tijdens laser ontharing gaat er een laserstraal door de huid van een individueel haarzakje. De intense hitte van de laser beschadigt het haarzakje, waardoor toekomstige haargroei gestopt wordt.

Voor wie is laser ontharen geschikt?

Laser ontharing is geschikt voor diverse vormen van overbeharing. Ook aandoeningen als hypertrichosis komen in aanmerking voor een behandeling. Ook personen die liever geen normale lichaamsbeharing willen hebben kunnen gebruik maken van laser ontharen.

Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen kunnen behandeld worden met laser, maar let op witte/grijze haren en lichte donshaartjes.

laser ontharen en kleur haar en huid

Raadpleeg altijd van te voren of uw huidtype geschikt is voor laser ontharen. Met laser ontharing lukt het om 80% haarvermindering te verkrijgen. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Vrijwel alle lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld het gezicht, bikinilijn, benen, armen, oksels en rug kunnen met laser ontharen worden behandeld.

Laser of IPL?

Naast laser ontharen is er ook ontharen met behulp van lichtflitsen. De bekendste is IPL. Het belangrijkste verschil tussen IPL en laser ontharen is dat IPL vaak goedkoper is per behandeling maar ook minder effectief. Meer weten? lees de blog over verschillen tussen IPL en laser ontharen.

Is laser ontharen pijnlijk?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een warm prikkelend gevoel geconstateerd. Na afloop van een laser ontharings-behandeling kan een lichtrode uitslag zichtbaar zijn, welke snel weer verdwijnt. De behandeling zelf kan zeker als pijnlijk ervaren worden. We hebben het pijnniveau voor verschillende lichaamsdelen in kaart gebracht.

Bekijk deze video voor hoe een laser ontharings behandeling in zijn werk gaat:

Hoeveel laser behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld heeft men 6 tot 8 behandelingen nodig om je met laser te ontharen, met 5-6 weken tussen elke laserbehandeling. Lees hier tips hoe je je het beste voorbereid voor maximaal resultaat van elke laser behandeling.

Wat kost laser ontharen?

Laser ontharen is niet goedkoop. Maar met laser ontharen kies je wel voor een (bijna) permanente ontharings oplossing zodat je nooit meer hoeft te scheren of te waxen. Hier bespaar je al in tijd en geld.

Bereken nu zelf wat je aan tijd en geld kwijt bent aan scheren >

Hoe vind ik een goede praktijk in laser ontharen?

Het vinden van een goede praktijk waar je terecht kan voor laser ontharen is geen sinecure. Het is toch je lichaam en er bestaat altijd een (kleine) kans dat de behandeling niet goed gaat. Veel praktijken zijn aangesloten bij ANBOS of NVH. Kijk hier voor een overzicht van laser ontharen praktijken in Nederland.

Verder lezen?

Lightsheer Duet – het systeem voor laser ontharen

Lightsheer Duet is door klinische studies aangewezen als een van de meest effectieve laser ontharing systemen en is goedgekeurd door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor definitieve haarreductie. Op de lange termijn is (laer) ontharen met de Lightsheer Duet het voordeligst en blijvend.

  • Een permanente oplossing door vernietiging van het haarzakje en haarwortel.
  • Af te stellen op uw lichaamstype om gericht u met laser te ontharen.
  • Met de laser wordt het haarzakje vernietigd waarna teruggroei definitief niet meer mogelijk is.
  • Ook geschikt voor getinte en negroïde huidtypes.

LightSheer Duet laser ontharing video’s