Met laser ontharen kan je haargroei reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

Vanaf 3 maart kan je weer laten laser ontharen!

Boek nu alvast jouw afspraak om zeker te zijn van een plekje. Kies uit 176 salons in Nederland.

Wat is laser ontharen?

Wat is laser ontharen en hoe werkt hetLaser ontharing is een medische procedure die een laser gebruikt – een intens pulserende lichtstraal – om ongewenste haren te verwijderen. Tijdens laser ontharing gaat er een laserstraal door de huid van een individueel haarzakje. De intense hitte van de laser beschadigt het haarzakje, waardoor toekomstige haargroei gestopt wordt.


Voor wie is laser ontharen geschikt?

Laser ontharing is geschikt voor diverse vormen van overbeharing. Ook aandoeningen als hypertrichosis komen in aanmerking voor een behandeling. Ook personen die liever geen normale lichaamsbeharing willen hebben kunnen gebruik maken van laser ontharen.

Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen kunnen behandeld worden met laser, maar let op witte/grijze haren en lichte donshaartjes.

laser ontharen en kleur haar en huid

Raadpleeg altijd van te voren of uw huidtype geschikt is voor laser ontharen. Met laser ontharing lukt het om 80% haarvermindering te verkrijgen. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Vrijwel alle lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld het gezicht, bikinilijn, benen, armen, oksels en rug kunnen met laser ontharen worden behandeld.

Vanaf 3 maart kan je weer laten laser ontharen!

Boek nu alvast jouw afspraak om zeker te zijn van een plekje. Kies uit 176 salons in Nederland.

Laser of IPL?

Naast laser ontharen is er ook ontharen met behulp van lichtflitsen. De bekendste is IPL. Het belangrijkste verschil tussen IPL en laser ontharen is dat IPL vaak goedkoper is per behandeling maar ook minder effectief. Meer weten? lees de blog over verschillen tussen IPL en laser ontharen.

Is laser ontharen pijnlijk?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een warm prikkelend gevoel geconstateerd. Na afloop van een laser ontharings-behandeling kan een lichtrode uitslag zichtbaar zijn, welke snel weer verdwijnt. De behandeling zelf kan zeker als pijnlijk ervaren worden. We hebben het pijnniveau voor verschillende lichaamsdelen in kaart gebracht.

Bekijk deze video voor hoe een laser ontharings behandeling in zijn werk gaat:

Is laser ontharing gevaarlijk?

Nee het is in de basis niet gevaarlijk. Maar wanneer u laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laser ontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. Om zoveel mogelijke gevaren te vermijden is het advies om altijd een praktijk te kiezen met goede referenties, reputatie en met goed opgeleide behandelaars.

De meest voorkomende symptomen na een behandeling is huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en zachte pijn. Een donkere huid heeft een hoger risico op schade bij laserontharing.  Lees alles over de gevaren bij laser ontharen.

Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen?

Het is duurder dan scheren of waxen, maar het resultaat is wel langduriger. Het is een lang proces waarbij meerdere behandelingen nodig zijn over een langere periode. Bepaalde technieken (IPL, SHR) werken niet op elke huid. Lees de voor- en nadelen van laser ontharen.

Hoeveel laser behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld heeft men 6 tot 8 behandelingen nodig om je met laser te ontharen, met 5-6 weken tussen elke laserbehandeling. Bij een behandeling met IPL heb je over het algemeen meer behandelingen nodig. Lees hier tips hoe je je het beste voorbereid voor maximaal resultaat van elke laser behandeling.

Wat is de beste periode om te laten laser- of ipl ontharen?

De winter is de beste periode voor ontharen via IPL of laser. Om verstoringen van de huid zoals pigment-verschuivingen te voorkomen mag je de behandelende plekken namelijk zes weken vooraf tussendoor en achteraf niet blootstellen aan zon. Lees verder

Wat kost laser ontharen?

Laser en IPL ontharen is niet goedkoop (IPL is over het algemeen wel goedkoper dan laser). Maar met laser ontharen kies je wel voor een (bijna) permanente ontharings oplossing zodat je nooit meer hoeft te scheren of te waxen. Hier bespaar je al in tijd en geld.

Bereken nu zelf wat je aan tijd en geld kwijt bent aan scheren >

Wordt laser ontharen vergoedt door zorgverzekering?

Alleen laser ontharen in het gezicht of hals van een vrouw waarbij er sprake is van overmatige haargroei in het gezicht wordt vergoed door je zorgverzekering.  En dan alleen in een aanvullend pakket. Check hier of jouw zorgverzekering het vergoedt.

Hoe vind ik een goede praktijk in laser ontharen?

Het vinden van een goede praktijk waar je terecht kan voor laser ontharen is geen sinecure. Het is toch je lichaam en er bestaat altijd een (kleine) kans dat de behandeling niet goed gaat. Veel praktijken zijn aangesloten bij ANBOS of NVH. Kijk hier voor een overzicht van laser ontharen praktijken in Nederland.

Verder lezen?

Vanaf 3 maart kan je weer laten laser ontharen!

Boek nu alvast jouw afspraak om zeker te zijn van een plekje. Kies uit 176 salons in Nederland.