Laser ontharen van je rug

Mensen vergeten vaak dat mannen ook worstelen met ongewenst haar. Overmatig dik haar op de rug is vooral een probleem voor mannen, maar er zijn ook vrouwen die hiermee worstelen. Laserontharing van de rug is de beste manier om het haar te verwijderen, ongeacht het geslacht. 

Het verwijderen van haar met een laser procedure geeft langdurige, zeer grondige resultaten zonder het risico dat het haar sterker en dikker trugkomt. Laserontharing voor rughaar is de populairste service onder onze mannelijke klanten.

Hoe gaat laser ontharen van je rug in zijn werk?

De volledige rug omvat de hele rug vanaf de basis van de wervelkolom tot boven de billen. De schouders vallen er niet onder. De behandeling voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid slaat, gevolgd door een verkoelend gevoel.

Alle lichaamsgebieden hebben minimaal zes sessies nodig om te beginnen. Afhankelijk van de individuele vooruitgang worden de sessies 6 tot 8 weken na elkaar uitgevoerd. Cliënten die in dit gebied worden behandeld, moeten zich ter voorbereiding scheren. 

Vermijd blootstelling aan de zon gedurende 4 weken voor de behandeling. Vermijd harsen, epileren en antibioticagebruik gedurende 2 weken voor de behandeling.


Wanneer resultaat laser ontharen rug?

De volledige rug heeft over het algemeen 6 tot 12 behandelingen nodig voor 75% tot 95% haarreductie. De behandelingen liggen 5 weken uit elkaar totdat de haargroeicyclus begint te vertragen. 

Is het laser ontharen van je rug pijnlijk?

In de meeste gevallen veroorzaakt laserontharing minimale pijn, zeker als je het vergelijkt met andere behandelingen zoals harsen. Veel patiënten zeggen dat het voelt alsof je door een elastiekje wordt geknepen.

Omdat de huid op je rug dikker is zal het minder pijn doen dan laser ontharen op je armen of je gezicht.

Wat kost laser ontharen van je rug

De kosten van laserontharing op de volledige rug van een man kost gemiddeld €225 per behandeling. Dat kan aanzienlijk worden verlaagd als je investeert in een pakket behandelsessies. De beste manier om uit te vinden wat het kost is een persoonlijk consult.

Is laser ontharen van je rug gevaarlijk?

Laserontharing is veilig, maar kan af en toe bijwerkingen veroorzaken, zoals pijn en ongemak, en een rode huid die enige tijd kan aanhouden. Het is ook niet voor iedereen geschikt, inclusief zwangere vrouwen en mensen met bepaalde huidtypes. Er is geen bewijs dat laserontharing huidkanker veroorzaakt.

Tips voor laser ontharen van je rug

Kies een behandelaar in de buurt. Je hebt namelijk tussen de 6 en 10 behandelingen nodig dus een grotere afstand betekent veel reiskilometers.

Kies altijd voor een (gratis) consult vooraf. Hier wordt besproken wat je wensen en  mogelijkheden zijn. Ook wordt je huid- en haarpigment bekeken. Op basis hiervan kan iets gezegd worden over het succes en de benodigde behandelingen. Bepaalde pigment en haar combinaties kunnen namelijk niet behandeld worden of alleen met speciale apparatuur. Laat je ook uitleggen hoe een behandeling precies zal gaan.

Niet vooraf waxen of epileren, maar je mag wel scheren en is ook vaak vereist. Het laat de laser namelijk rechtdoor naar de follikel onder de huid.

Vermijd zonnen en zonnebank. De zon verhoogt de melanine in je huid, wat de effectiviteit van de behandeling beïnvloedt. 

Voltooi de behandelingen. Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat je genoeg behandeling ondergaat om het te laten slagen!

Image credits: Image by Freepik