Vanaf welke leeftijd laser ontharen?

Er is geen wettelijke minimum leeftijd om een laser behandeling voor ontharen te kunnen ondergaan. Wel heb je het beste (blijvende) resultaat van een behandeling na de puberteit omdat je lichaam nog nieuwe haargroei aanmaakt en het haar te dun kan zijn voor een laser behandeling.

vanaf-welke-leeftijd-laser-ontharen

Als je haargroei wel dik genoeg is voor een behandeling, heeft het vaak bij meisjes wel een goed effect. Bij jonge mannen kan het heel hardnekkig terugkomen.

Uit een onderzoek is verder gebleken dat laser ontharen niet schadelijk is bij kinderen jonger dan 16 jaar. Ben je jonger dan 18 jaar moet je mogelijk wel toestemming hebben van je ouders voordat een praktijk je wil behandelen.

Over het algemeen worden geen patiënten jonger dan twaalf jaar behandeld Hoewel de procedure vrij veilig is, zijn er verschillende risico’s zoals pigmentveranderingen of verbranding die voor kinderen problematisch kunnen blijken te zijn. De procedure gaat ook gepaard met enig ongemak, en dit kan een uitdaging zijn voor kinderen, ongeacht het feit dat er plaatselijke verdovende crèmes zijn die therapeuten kunnen gebruiken om het gebied voor het ontharen te verdoven.

Omdat het ontharen met een laser enige tijd in beslag kan nemen, kan het ook moeilijk zijn kinderen lang genoeg onbeweeglijk te laten blijven om de behandeling te voltooien. Tegen de tijd dat een tiener de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt, kunnen ze de behandelingen aan en hebben ze redelijk succes met de procedure. Als je een jonger kind hebt dat te maken heeft met overtollig lichaamshaar, is het van cruciaal belang dat je voor behandelingsrichtlijnen en advies praat met een laser haarspecialist die ervaring heeft met het werken met kinderen. Waarschijnlijk zullen ze iedereen die jonger is dan zestien aanraden om waxbehandelingen te laten doen.

Hoe veilig is het voor tieners om een laserontharingsbehandeling te ondergaan?

Een deel van de tienerjaren bestaat uit het omgaan met groepsdruk. Het kan zijn dat je een jonge meid bent die gevoelig is voor je uiterlijk, of een model voor wie ontharing het verschil kan maken tussen succes en mislukking. En je vraagt je dan af of laserontharing een veilige optie voor je is. Het antwoord is ja, als het goed wordt uitgevoerd door een goed opgeleide, ervaren en gecertificeerde deskundige. Als je jonger bent dan achttien jaar, heb je een schriftelijke toestemming nodig en de aanwezigheid van een van je ouders op de eerste consultatie sessie. De risico’s van laserontharing zijn voor zowel volwassenen als kinderen gelijk.

Bron: http://briez.nl/ & https://www.quora.com/ & https://www.laserhairpittsburgh.com/

Vanaf 3 maart kan je weer laten laser ontharen!

Boek nu alvast jouw afspraak om zeker te zijn van een plekje. Kies uit 176 salons in Nederland.