laser-ontharen-voor-mannen-alles-wat-je-als-man-moet-weten

Laser ontharen voor mannen: Alles wat je als man moet weten

Wat is de beste manier om als man om je lichaamshaar te minimaliseren? Natuurlijk kun je je scheren, trimmen of waxen. Maar heb je ooit laser ontharen overwogen? In dit artikel beantwoorden we alle vragen die je als man kan hebben over laser ontharen.

Hoe kan laser ontharen jouw als atleet helpen?

Je moet hierbij denken aan bodybuilders die geen haar op hun lichaam willen hebben, omdat het helpt de spierdefinitie te verbeteren.

Daarnaast scheren wielrenners vaak hun benen en onderlichaam. Veel lichaamsbeharing kan leiden tot schaafwonden en irritatie in combinatie met de strakke fietskleding, zweet en de vele kilometers in het zadel. Het maakt het aantrekken van compressie panty’s en massages gemakkelijker en pijnvrij, omdat niet aan de haren getrokken of geknepen wordt.

Ook zwemmers kunnen profijt hebben van laser ontharen. Als ze een tiende van een seconde kunnen besparen door minder haar te hebben en een record te breken, dan werkt dat voor hen.

Bovendien bespaart het elke atleet veel verzorgingstijd. Het is niet nodig om het lichaam te scheren en voor te bereiden voor een race of wedstrijd, en het elimineert elk risico op snijwonden en de kans op besmetting in een kleedkamer of zwembad.

Waarom kiest de gemiddelde man voor laserhaar verwijdering?

1. Overmatig haar / esthetiek
Laser ontharing is aantrekkelijk voor mannen die zich mogelijk ongemakkelijk voelen met overtollig haar op hun rug, borst, maag of overal. “Veel mannen behandelen hun borst, niet omdat ze hun haar helemaal willen verwijderen, maar ze willen het graag verdunnen – ze willen dat het fijner en dun is”, zegt een laser therapeut.

2. Gemakkelijkere gezichtsverzorging en ingegroeide haren
Het meest populaire gebied dat bij mannen wordt behandelt zijn ingegroeide haren. Veel mannen willen minder haar hebben om het scheren gemakkelijker te maken, vooral als ze ingegroeide haartjes in hun nek krijgen.

laser-ontharen-voor-mannen
Background photo created by freepik – www.freepik.com

Clusters van ontstoken, rode of donkere hobbels verschijnen rond de haarzakjes van het scheren. In wezen zijn het ingegroeide haartjes die in allerlei richtingen groeien, waardoor littekens kunnen achterblijven. Zelfs na twee sessies kunnen de ingroeiingen verdwijnen en komt de huid terug in zijn natuurlijke toestand.

Laser ontharing is ook zeer succesvol bij patiënten met terugkerende folliculitis-ontstoken haarzakjes die vaak lijken op kleine, witkopige puistjes. Vrijwel iedereen die het scheren en harsen niet kan verdragen, is een ideale kandidaat voor laser.

3. Kalende of dun haar
Een kleine deel van de mannen laten een hun hoofd met laser ontharen.Het klinkt misschien raar, maar sommige mannen behandelen hun hoofd lievere in 1 keer dan langzaam kaal te worden. dan sporadisch kalend, terwijl anderen misschien willen dat haar plukken of inkepingen worden verwijderd die niet mooi zijn.

Hoeveel pijn bij het verwijderen van het laserhaar?

Met de komst van nieuwe lasertechnieken doet het niet veel pijn. Natuurlijk, het zal afhangen van je pijn tolerantie, maar voor het grootste deel, zal het voelen als een speldenprik of een elastiekje. Lees het artikel over pijn bij laser ontharen.

Hoeveel behandelingen moet je als man krijgen?

De rug of borst van een man heeft 6 tot 8 behandelingen nodig, met ongeveer twee maanden (zes tot acht weken) tussen pozen om zichtbare resultaten te zien. Het betreft permanente haarvermindering krijgt, en niet permanente haarverwijdering, want wat er gebeurt is dat één follikel sterft, maar er kan er nog een naast liggen die zichzelf kan regenereren.

Over het algemeen kunnen mannen, als ze alle regels volgen en de behandelingen binnen het aanbevolen tijdsbestek krijgen, tussen de 50 en 85 procent permanente haarvermindering zien.

Wat moet je als man weten voor je eerste laser ontharen behandeling?

Je moet het gebied scheren dat je gaat laten laser ontharen. Als u dat niet doet, zal de technicus of dermatoloog het gebied voor u knippen of scheren.

Blijf uit de zon! De reden dat mensen in de winter vaak laser ontharen laten uitvoeren is omdat het onthaarde gebied idealiter twee tot drie weken niet aan zonlicht blootgesteld mag worden

Uw huidskleur / haarkleur combinatie bepaalt de beste laser techniek om te gebruiken. Er zijn lasers die het beste werken voor een lichte huid en anderen die beter geschikt zijn voor een donkere huid. De ideale kandidaat is iemand met een lichte huid en donkere haarzakjes.

Het is mooi en snel want een behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten om je borst te ontharen, terwijl de rug ongeveer 30 minuten in beslag neemt.

Je kunt niet gaan trainen na een behandeling. Omdat je de huid tijdelijk verwondt, wil je dat het geneest voordat je in overmatige hitte gaat, omdat het meer zwelling en ongemak kan veroorzaken.

Waar moet je opletten bij het zoeken naar een praktijk voor laser ontharing?

Reviews, ervaringen en de gebruikte lasertechniek (IPL, Laser, etc) die gebruikt wordt zijn de twee belangrijkste. Kies een praktijk met goede beoordelingen. Prijs is hierbij niet de belangrijkste graadmeter. Opleiding en ervaring zijn belangrijker dan een goedkope prijs.

Dermatologist photo created by wavebreakmedia_micro – www.freepik.com