Laser ontharen versus elektrisch ontharen

Laser ontharen en elektrisch ontharen zijn twee bekende technieken voor het verwijderen van lichaamshaar. Maar wat zijn nu precies de verschillen? In dit artikel kom je het te weten. En laten we direct beginnen:

  • Laser ontharing is niet permanent. Elektrolyse kan permanent zijn.
  • Laser ontharing bestrijkt grote gebieden veel sneller. Elektrolyse behandelt één haartje tegelijkertijd.
  • Laser ontharing werkt het beste voor donkere haren op een lichte huid. Elektrolyse is kleurenblind.
  • Laser ontharing vereist meerdere behandelingen met een tussenruimte van 4 weken. Elektrolyse doodt de haarfollikel direct en voor altijd.

laser-ontharen-versus-elektrisch-ontharen

Kan je beide methoden gebruiken?

Laser ontharen kan in de meeste gevallen alleen worden gebruikt op mensen met een lichte huid en donker haar. Het kan degenen met een donkere huid verbranden en geen optimale resultaten geven voor mensen met licht haar omdat de laser zich richt op pigment (donkere kleur). Er wordt wel vooruitgang geboekt in lasertechnologie voor degenen die niet passen in het lichte huid / donkere haarprofiel met behulp van een combinatie van radiofrequentie en laser.

Elektrisch ontharen kan op iedereen worden gebruikt ondanks hun huid- of haarkleur omdat het de haarfollikel zelf aantast, en niet het pigment in het haar.

Hoe lang is een sessie en hoeveel zijn er nodig?

Om u een idee te geven, duurt een laser ontharen behandeling voor de wenkbrauwen ongeveer 15 minuten. Meestal zijn vier tot acht behandelingen nodig, ongeveer een maand uit elkaar om de beste haarverminderingsresultaten te bereiken.

Bij elektrisch ontharen moet elk haarzakje afzonderlijk worden behandeld en de geschatte tijden zijn afhankelijk van het gebruikte type elektrolyse, omdat sommige meer geavanceerd zijn dan andere. Een behandeling met de wenkbrauwen kan bijvoorbeeld 15 – 30 minuten duren met een ervaren technicus. Gemiddeld zijn 15 tot 30 sessies nodig om de beste resultaten te krijgen.

Pijn factor

Bij laser ontharen voelt het alsof een rubberen band tegen uw huid ‘snaait’ en een hittegevoel. Iedereen heeft zijn eigen tolerantie voor pijn en ongemak. Grof, donker haar voelt meer aan van de verbranding. Dus het laserhaar verwijderen van een man in het gebied van baard en snor zal pijnlijker aanvoelen dan de lip, wangen of kin van een vrouw. Lees het artikel voor meer informatie over de pijnniveau per gebied bij laser ontharen.

De pijn bij elektrisch ontharen kan je vergelijken met een prikkelend en prikkend gevoel, en elke follikel moet er doorheen.

Zijn er mogelijke bijwerkingen?

Laser ontharing op de wenkbrauwen kan gevaarlijk zijn als het laserlicht in contact komt met de ogen. Daarom moet u beschermende oogbescherming dragen en uw ogen gesloten houden voor de volledige behandeling om contact te vermijden. Littekens, hoewel zeldzaam, is een mogelijkheid. Laser kan ook verborgen gezichtsbeharing stimuleren bij vrouwen.

Bij elektrisch ontharen kan de huid verkleuren als deze niet goed wordt gebruikt.

Wat zijn de resultaten?

Kies bij laser ontharen altijd voor een apparaat dat minimaal is goedgekeurd door de FDA voor permanente haarvermindering. De cijfers spreken over dat laser ontharen het haargehalte met 40% tot 80% verminderen. Gezichtshaar op vrouwen is vaak lichter en fijner dan op het lichaam, en dit haar reageert mogelijk minder goed op de laser omdat het op pigment (kleur) in de haarzakjes is gericht.

Elektrisch ontharen is de enige methode die is goedgekeurd door de FDA voor permanente ontharing. Het heeft het beste trackrecord maar is niet 100% gegarandeerd voor iedereen. Haarfollikels kunnen bijvoorbeeld worden verbogen of misvormd door eerdere waxen of epileren, waardoor het nu moeilijker wordt om de elektrolyse-naald naar de wortel te krijgen om de follikel te vernietigen. Elektrolyse is echter effectief voor het verwijderen van fijn gezichtshaar, ongeacht de kleur.

Meer weten over elektrisch ontharen?
Lees dan het artikel op http://www.timeforyouelectrolysis.com/

Hip photo created by valuavitaly – www.freepik.com