Is laser ontharen gevaarlijk?

Het gevaar van laser ontharing zit in de mogelijke schade die kan optreden wanneer de huid die de haarfollikels omringt, de laser absorbeert. De meest voorkomende symptomen na de behandeling is huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en zachte pijn.

is laser ontharen gevaarlijk?

Soms kan de laser de huidskleur iets lichter of donkerder maken, en in zeldzame gevallen kunnen er littekens of blaren ontstaan. Een donkere huid heeft een hoger risico op schade bij laserontharing. Nieuwe laser technieken zoals ND YAG laser zijn beter geschikt voor donkere huid.

U moet ook niet met een gebruinde huid een laserbehandeling ondergaan. Een door de zon gebruinde huid staat bij laser behandeling gelijk aan een donkere huid.

Het licht van de laser kan schadelijk zijn voor uw ogen. Zorg ervoor dat u altijd goedgekeurde veiligheidsbril draagt.

Daarnaast komt er bij een laserbehandeling een minieme hoeveelheid schadelijke stoffen vrij. Dit is meer voor een behandelaar een gevaar dan voor u. Wanneer u 100% veilig wilt zijn kunt u een mondkapje vragen.

Om zoveel mogelijke gevaren te vermijden is het advies om een praktijk te kiezen met goede referenties, reputatie en met goed opgeleide behandelaars. Als u zich zorgen maakt over de kans op huidbeschadiging of als u ooit problemen hebt gehad met littekens, geeft dit dan van te voren aan. Dan kan de behandelaar de instellingen van de laser aanpassen en risico’s verkleinen.

Vanaf 3 maart kan je weer laten laser ontharen!

Boek nu alvast jouw afspraak om zeker te zijn van een plekje. Kies uit 176 salons in Nederland.

Bronnen: