laser-ontharen-definitief

Is laser ontharen definitief?

Om maar direct antwoord op de vraag te geven: Nee. Laserontharing werkt door de haarzakjes te verhitten om te voorkomen dat nieuwe haren groeien. Hierdoor bevinden de haarzakjes zich lange tijd in de slaapstand – veel langer dan bij scheren en harsen. Wanneer de haren terug groeien, worden ze lichter, fijner en kleiner in aantal.

Hoewel de procedure vaak wordt aangeprezen als een vorm van “permanente” ontharing, vermindert laserbehandeling alleen het aantal ongewenste haren in een bepaald gebied. Het verwijdert niet permanente de ongewenste haartjes.

Geen enkel laser ontharingsapparaat is door de keuringsinstanties goedgekeurd voor permanente ontharing, alleen voor permanente haarreductie. Het menselijk lichaam is namelijk erg goed in het repareren van zichzelf, zodat sommige met laser behandelde haarzakjes na verloop van tijd gerepareerd kunnen worden. Dit is de reden waarom klinieken en laser ontwikkelaars officieel niet kunnen claimen dat hun diensten of apparaten voor altijd haar verwijderen.

De haarvermindering gaat niet alleen over of het lichaam haar produceert of niet. Het gaat ook over de duisternis en de dikte van het haar dat wel teruggroeit. Als een behandeling ervoor zorgt dat je haren veel fijner en lichter worden, dan zal dit ook worden aangemerkt als permanente haarvermindering.

Hoewel laser ontharen niet echt permanent is, is het nog steeds één van de beste opties om de haargroei te vertragen voor een langere periode van tijd. Andere langdurige haarverwijderings mogelijkheden die u kunt bespreken met een dermatoloog zijn elektrolyse en naald-epilatoren.

Bron: http://www.healthline.com/ & http://cosmetbeauty.com/