ipl-ontharen-thuis-de-beste-apparaten-op-een-rij

Beste IPL apparaten 2024 met cashback acties!(05/2024)

We hebben de beste IPL ontharings apparaten voor thuis op een rij gezet. Lees hieronder voor elk een uitgebreide review (laatste update: 05/2024).

Beste IPL apparaten 2024

 1. Philips Lumea Prestige IPL – Beste overall (vanaf €360)
 2. BRAUN Silk Expert Pro 5 IPL – Snel en zeer veilig (vanaf €299)
 3. Silk’n Infinity – Voor alle huidtinten (licht tot heel donker) (vanaf €190)
 4. Smoothskin Bare+ – Snel en betaalbaar voor een lichte tot medium huid (€220)

Cashback acties:

Starten met IPL thuis ontharen?

Thuis IPL ontharen is in de basis gelijk aan laser/IPL ontharen in een salon. Belangrijkste verschil is dat je het ontharen nu zelf doet. Scheelt in kosten en je wordt een expert in IPL ontharen!

Voordat je verder leest is het belangrijk om te bepalen of de combinatie van je huid- en haar kleur goed te ontharen is met IPL. Niet elk IPL apparaat kan namelijk elke combinatie effectief behandelen.

Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen kunnen behandeld worden met laser en IPL, maar let op witte/grijze haren en lichte donshaartjes.

Heb je een donkere huid of blonde haren dan zijn de goedkopere IPL apparaten niet effectief. Check de handleiding en omschrijving van het apparaat of het geschikt is voor ontharen van een donkere huid of heel licht haar.

Thuis ontharen met een IPL apparaat kan behoorlijk gevoelig zijn. We hebben het pijnniveau voor verschillende lichaamsdelen in kaart gebracht. In de meeste gevallen voel je een warm prikkelend gevoel. Na afloop kan een lichtrode uitslag zichtbaar zijn, welke snel weer verdwijnt.

Ontharen met een IPL apparaat is niet gevaarlijk zolang je je houdt aan de regels voor, tijdens en na de behandeling. De meest voorkomende symptomen na een behandeling is huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en zachte pijn.

IPL ontharen werkt door de haarfollikel uit te schakelen, vermijd dus andere behandelingen die haar verwijderen aan de wortel omdat anders de laser niet zijn werk kan doen. Scheren is wel goed en ook vaak verlangt. Het laat de laser rechtdoor naar de follikel onder de huid, dus het beste is om altijd te scheren voor een behandeling.

De zonnebank of een zonvakantie gaan niet samen met IPL ontharen. De zon maakt je huid donkerder wat de effectiviteit van je IPL apparaat negatief kan beïnvloeden. Daarnaast moet behandelde huid niet te veel bloot staan aan de zon. Lees goed de handleiding bij je IPL apparaat.


Philips Lumea Prestige – Beste overall IPL ontharen

Voordelen

 • Ongeëvenaard comfort in ergonomische pistoolvorm
 • Krachtig, veilig en snel
 • Handige app voor advies en hulp

Nadelen

 • Redelijk zwaar in gewicht
 • Niet goedkoop
 • Niet geschikt voor gebruik op lichtblond, wit, grijs, of rood haar

Waardering: 4,4 Bol.com | 8,9 Kieskeurig.nl | No. 1 Bol.com Top 10
Prijs: Vanaf €360,- voor de BRI945. Tot eind Juni €75,- cashback! (voorwaarden)

De Prestige-modellen (serie BRI95x/00 en BRI94X/00) zijn elke cent waard. Geen enkel ander IPL-apparaat biedt je zoveel hoogwaardige en handige functies in één aantrekkelijk pakket.

De Philips Lumea Prestige is een mooi, stevig en solide IPL-ontharingsapparaat. En hoewel het vrij groot en zwaar voelt, is de ergonomische pistoolvorm gemakkelijk te manoeuvreren, intuïtief te plaatsen en zeer comfortabel om vast te houden.

De meeste Philips Lumea-modellen worden geleverd met een huidskleursensor. Deze detecteert automatisch je huidskleur en zorgt ervoor dat het apparaat alleen flitst als het geschikt is voor je huidskleur. Als je huid te donker is, voorkomt de huidskleursensor alleen dat het apparaat flitst. De huidskleursensor verlaagt de stand niet automatisch.

De Philips Lumea Prestige is ook uitgerust met een SmartSkin-sensor. Deze sensor adviseert de instelling die comfortabel is gebleken voor de meeste vrouwen met dezelfde huidskleur.

Philips heeft een super handige app met stap-voor-stap begeleiding en ondersteuning. De app helpt je met een persoonlijk behandelingsschema per lichaamsdeel. Je kunt ook behandelingen en afspraken bijhouden, herinneringen ophalen en de apparaatinstellingen bekijken.

Met het apparaat kun je 15 jaar maandelijks je gehele lichaam ontharen. Het is niet goedkoop maar wel 1 van de beste investeringen op de lange termijn.

Kleine beurs? Lumea Advanced

De Lumea Advanced serie (BRI92-) is het goedkopere zusje van de Prestige. Belangrijkste verschillen:

 • Minder lang een gladde en haarvrije huid (3 ipv 6 maanden)
 • Langere behandeltijd
 • Minder IPL flitsen (250.000 versus 450.000 bij Prestige)
 • Minder geschikt voor ontharen van bikini en oksels
 • Vergelijk de Lumea Prestige en Lumea Advanced

De Lumea Advanced is er vanaf €270 euro

Snelheid en behandelingen Philips Lumea Prestige

De Prestige is een van de snelste IPL-apparaten voor thuis. Je kan een volledig been in minder dan 10 minuten behandelen en een volledig lichaam in ongeveer 40 minuten.

Philips adviseert 4 tot 5 behandelingen om de 2 weken om significante haarreductie te zien. Gebruikers beamen dit, toch kan het per individu verschillen. In een gebruikerstest groeide het haar al na het eerste gebruik langzamer. Bij de tweede sessie was het haar zachter en fijner met kale plekken. Deze kale plekken namen toe na de derde en bij de vierde behandeling was de huid bijna helemaal glad.

Lees de handleiding

Wil je meer weten over het apparaat dan kan je de handleiding doornemen:

Reviews Philips Lumea Prestige (Bol.com)

“Ik gebruik de Lumea nu 10 weken en ben zeer tevreden! Zeker een aanrader als je, net zoals ik, erg onzeker bent over alle donkere haargroei op je lichaam. Het is wel een vrij duur apparaat maar wat mij betreft het geld inmiddels zeker waard!”
Alinaaa

“Ben een vrouw met middle eastern blood en heb onwijs veel last van lichaamshaar. Ik was ongelooflijk skeptisch voordat ik dit product kocht, maar wat ben ik blij dat ik toch overwogen heb om dit product te kopen. Mijn haar groei is verminderd, mijn haartjes komen minder snel terug en heb zeker haarvrije plekken.”
okumus

“Maar één woord: ongelooflijk! In het begin ontzettend sceptisch want ‘dit werkt vast ook niet’. Ik heb nu 5 behandeling en gehad en op de meeste plaatsen is mijn haargroei niets meer. Sommige plekken wat hardnekkiger maar wat er groeit is minder, zachter en het duurt veel langer.”
Laura

“Ik maakte gebruik van alle scheermethodes: waxen, pincet, scheren, epilator, zonder succes. Met de lumea is dit verleden tijd! De lumea is echt het beste toestel ooit dat ik mocht leren kennen!”
Minouch2

Waardering: 4,4 Bol.com | 8,9 Kieskeurig.nl | No. 1 Bol.com Top 10
Prijs: Vanaf €360,- voor de BRI945. Tot eind Juni €75,- cashback! (voorwaarden)


BRAUN Silk Expert Pro 5 IPL – Snel en zeer veilig

braun-silk-expert-pro-5-ipl

Voordelen

 • Ultrasnelle IPL flitstechniek
 • IPL past zich aan je huidskleur aan

Nadelen

 • Wennen aan de variabele snelheid knippert
 • Niet goedkoop
 • Niet geschikt voor gebruik op lichtblond, wit, grijs, of rood haar

Cijfer: 4,4 Bol.com | 8,7 Kieskeurig.nl | No. 2 in Bol.com Top 10
Prijs: Vanaf €299,-

Tot eind Juni €60,- cashback bij aankoop Braun Silk Expert Pro 5. Lees de actievoorwaarden.

De Braun Pro 5 IPL-modellen (PL5124, PL5014 & PL5137) zijn de nieuwste krachtige IPL-ontharingsapparaten van Braun. Alle goede elementen van de eerdere Braun-modellen zijn overgenomen, maar met eenvoudige verbeteringen, zodat het nog gemakkelijker te gebruiken is.

Braun Silk expert heeft intelligente SensoAdaptTM huidsensoren die vóór iedere flits constant je teint lezen en automatisch de lichtintensiteit aanpassen naar de optimale instelling voor een veilige, zeer effectieve behandeling. Hierdoor is behandeling van de geschikte teints mogelijk, maar het voorkomt behandeling wanneer je teint te donker is.

De elegante Braun Pro 5 IPL voelt kwalitatief en robuust aan. Hij is klein en licht in gewicht, past perfect in je hand en is moeiteloos te manoeuvreren. Het dikke, buigzame netsnoer van 2 meter geeft veel speelruimte en raakt niet in de knoop.

En voor je gezicht is er een kleinere precisie-opzetstuk. Dit maakt het makkelijk om op lastige plekken rond de kaak en de bovenlip te flitsen. Het is ook perfect voor andere lastige gebieden zoals vingers, tenen en enkels.


Levensduur van de flitsen is meer dan 15+ jaar bij een maandelijkse full body-sessies. Dat is veel meer dan je ooit nodig zal hebben om glad te blijven.

Vergelijk Braun Silk Expert Pro 5 met Silk Expert Pro 3

De Silk Expert Pro 3 is het goedkopere zusje van de Pro 5. Nog steeds kwaliteit alleen minder snel resultaat (3 maanden ipv 4 weken), langere behandeltijd, kortere levensduur (300K tov 400K flitsen) en minder afstel mogelijkheden.

Snelheid en behandelingen Braun Silk Expert Pro 5

De snelheid van de flitsen is prima. Op de hogere intensiteiten kan je in ongeveer 9 minuten een volledig been behandelen. Je hele lichaam in iets minder dan 30 minuten. Het behoort tot de snelste en krachtigste IPL-ontharingsapparaten voor thuis.

Volgens de richtlijnen van Braun heb je 4 tot 12 wekelijkse behandelingen nodig om een ​​aanzienlijke haarvermindering te zien. Als je eenmaal glad bent, ga je terug naar elke 1 of 2 maanden een sessie.

Handleiding lezen?

Wil je meer weten over het apparaat dan kan je de handleiding doornemen.

Reviews Braun silk-expert pro 5 (Bol.com)

“Ik heb de Braun silk-expert pro 5 nu ruim 2 maanden en het werkt bij mij fantastisch. Ik heb een vrij lichte huid en donkere beharing dus de werking zou ook goed moeten zijn. Ik heb bij alle lichaamsdelen (onderbenen, bikinilijn, oksels en bovenlip) direct goed resultaat.”
Reigertje

“Struggels met bikinilijn. Al jaren! Nu na 5 behandelingen steeds meer resultaat. Haartjes worden zachter minder, en duurt ook langer voor ze terug groeien. Geef het tijd, verwacht geen resultaat in 3 behandelingen Maar ik geloof dat ik straks haar vrij ben!”
Pinxteren

“Ik gebruik de BRAUN Silk Expert Pro bijna 3 weken en ben tevreden over het resultaat. Het toestel is zeer gemakkelijk om te gebruiken en alles staat ook goed uitgelegd in de gebruikshandleiding. Persoonlijk vind ik dit een zeer positieve eerste ervaring met laserontharing, al ligt de aankoopprijs nog vrij hoog.”
EllenPerrault

“Al jaren struggle ik met mijn lichaamshaar, en dit is echt een eyeopener! De moeite waard om erin te investeren (had hem met black friday gekocht) Tijdens een serietje even pijnloos flitsen en we zijn elke week weer een stap verder. Super simpel!”
Julfz

Cijfer: 4,4 Bol.com | 8,7 Kieskeurig.nl | No. 2 in Bol.com Top 10
Prijs: Vanaf €299,-

Tot eind Juni €60,- cashback bij aankoop Braun Silk Expert Pro 5. Lees de actievoorwaarden.


Silk’n Infnity – Geschikt voor alle huidtinten incl. donker en zwart

silkn-Infinity

Voordelen

 • Veilig voor alle huidtinten, inclusief donker en zwart
 • Snel & betaalbaar

Nadelen

 • Geen klinisch bewijs of uitleg over hoe het werkt op blond haar
 • Lastig op de bovenlip

Cijfer: n/a
Prijs: Vanaf €245,-

De Silk’n Infinity is het enige IPL-apparaat voor thuis dat veilig is op alle huidtinten. Het is dus perfect als je een donkere of zwarte huid hebt. Maar het is ook een slimme keuze voor medium en lichte huidtinten, mede omdat het betaalbaar en snel is.

De Infinity-modellen geven meer dan 15 jaar flitsen bij een maandelijkse sessies voor het hele lichaam

Het ontwerp is eenvoudig en bochtig, als een grote kiezel. Het is comfortabel in gebruik met de grote flitsknop. Het lage gewicht maakt het ook makkelijk om te manoeuvreren. De knoppen voor bediening zijn eenvoudig en intuïtief, weggestopt aan de onderkant van het apparaat.

De Infinity is veilig voor een donkere en zwarte huid omdat hij veel zachtere IPL gebruikt dan andere apparaten door een combinatie met Galvanic-stroom. Het is een innovatie op de eerder geïntroduceerde en wereldwijd bekende HPL™ technologie van Silk’n. Deze krachtbundeling zorgt ervoor dat haartjes efficiënter verwijderd worden, doordat de huidporiën eerst worden geopend zodat haarzakjes optimaal uitgeschakeld kunnen worden met lichtflitsen.

De Silk’n Infinity heeft 400.000 lichtflitsen en een multi-use behandeloppervlak van 3 cm² om dit doel eindeloos te bereiken.


Snelheid en behandelingen

Bij lichte huidtinten doe je vier sessies, één elke 2 weken (in totaal 6 weken). Wanneer je een gladde huid hebt schakel je over naar een maandelijkse sessie.

Bij donkere en zwarte huidtinten heb je meer sessies nodig. Silk’n adviseert tot maximaal 12 sessies om de 2 weken (totaal 5 maanden). Hierna hoef je alleen periodiek bij te werken. over naar herladingen als je ze nodig hebt. In vergelijking met een lichte huid duurt het dus flink langer om tot een goed ontharings resultaat te komen.

Enige nadeel van de Silk’n Infinity modellen is de nauwkeurigheid vergeleken met de Lumea Prestige of Braun Pro 5. Daarom kan het lastig zijn om de bovenlip en rond de kaaklijn goed te behandelen. Het vergt wat oefening om elke keer een goed flits te plaatsen.

Handleiding lezen?

Wil je meer weten over het apparaat dan kan je de handleiding doornemen.

Reviews Silk’n Infinity (Bol.com)

“Ik heb het product nu 1.5 maand gebruikt (3 keer). Na de 3e keer heb ik al zichtbaar vermindering van haartjes, dus ik verwacht goede resultaten als ik klaar ben met de bijgeleverde behandelschema. De flitsen zijn niet pijnlijk, ook niet op de hoogste intensiteit.”
WendyStippen

“Ik heb dit product gekregen, omdat ik helemaal klaar was met scheren en waxen. Silk’n Infinity heeft een mooi design, past makkelijk in je hand. Het opstarten gaat erg snel en je kan snel aan de slag. Met de app zie je hoeveel flitsen je nog over hebt. “
Melisa

“Ik heb het apparaat eigenlijk te kort om al maximaal resultaat te zien, maar ik krijg de indruk dat nu na 3 ‘flitsbeurten’ de haargroei op mijn benen en oksels inderdaad minder wordt , het groeit ook langzamer en dus ook minder stoppels na een paar dagen.”
IngVP3

“Naar 2 behandelingen al resultaat.”
Verena

Cijfer: n/a
Prijs: Vanaf €245,-


Smoothskin Bare+ – Snel en betaalbaar voor een lichte tot medium huid

smoothskin-bare-plus

Voordelen

 • Betaalbare kwaliteit, lichtgewicht en snel
 • Geen gedoe met intensiteitselectie – één gemiddeld IPL-niveau

Nadelen

 • Snoer zit soms in de weg
 • Lastig om te flitsen op schenen, enkels en bovenlip

Cijfer: n/a
Prijs: Vanaf €220,-

Laat je niet misleiden door de betaalbare, eenvoudige en compacte Smoothskin Bare +. Het tippen aan de premium merken. Het geeft onbeperkte IPL-flitsen, dus geen navullingen kopen en de garantie op tientallen jaren een zijdezachte huid.

Daarnaast is het makkelijk en handig in gebruik. Met het lichte gewicht ligt het perfect in je hand. Het is het meest compacte IPL-apparaat van de lijst dat we hebben getest. Het 2 meter lange snoer is dik, buigzaam maar kan soms wat in de weg zitten.


De Smoothskin Bare + bevat geen complexe instelmogelijkheden maar levert 1 gemiddeld intensiteitsniveau (4 J / cm2) voor een gladde huid. Het apparaat is geschikt voor lichte tot medium huidtinten. De huidskleur sensor geeft aan wanneer de huid te donker is.

Behandelingen

Bij wekelijkse behandeling zie je na 4 weken resultaat. Na 12 weken kan je teruggaan naar een sessies om de 2 tot 4 weken.

Cijfer: n/a
Prijs: Vanaf €220,-

Veelgestelde vragen

Welke laser ontharen is het beste thuis?

Het beste IPL apparaat voor ontharen thuis is de Philips Lumea Prestige. Niet goedkoop maar volgens de vele gebruikersreviews de beste aankoop ooit.

Hoe vaak mag je thuis laseren?

Hoe vaak je thuis mag laseren hangt af van het type apparaat dat je gekocht hebt. Een gemiddelde behandelperiode duurt tussen de 8 en 10 weken. Waarbij je elke 2 weken dezelfde locatie opnieuw behandeld.

Wat is het beste IPL apparaat voor thuis?

Hét beste IPL-apparaat voor thuis is de Philips Lumea Prestige serie. Dit apparaat boekt de beste resultaten en dat al na een paar behandelingen. Bovendien krijg je er vele extra’s bij en een handige app voor op je mobiel.

Waar op letten bij aanschaf IPL?

Bij de aanschaf van een IPL apparaat voor thuis moet je bedenken welke lichaamsdelen je met het IPL apparaat wilt ontharen. Als dit er veel zijn, kan je het beste een apparaat kopen met veel flitsen. Daarnaast moet je kijken of jouw combinatie huid- en haarkleur door het apparaat effectief onthaard kan worden.

Waar op letten bij IPL?

De meeste IPL apparaten zijn effectief op natuurlijk donkerblond tot zwart haar. Heb je lichtblond, wit, oranje, rood of grijs haar, dan kies je uit een kleinere selectie apparaten. Qua huidtypes zijn de meeste IPL apparaten geschikt voor een witte, beige, lichtbruine of middel bruine huid.

Hoe lang doe je met een IPL apparaat?

Hoe lang je doet met een IPL apparaat doet, hangt af hoe vaak je het gebruikt. Elk apparaat heeft een aantal lichtflitsen beschikbaar. Gemiddeld is dit 250.000 flitsen waar je bij normaal gebruik 20 jaar mee kan doen.

Is IPL slecht voor je?

Ontharen met IPL is veilig, pijnloos en niet schadelijk voor je huid. Wel is het belangrijk dat je de juiste instellingen gebruikt en het aangeraden behandelplan volgt. De meeste IPL apparaten helpen je hierbij met een smartphone app en de ingebouwde sensor.

Is IPL ontharing pijnlijk?

IPL ontharen met een thuis apparaat is minder pijnlijk dan met een professioneel laser apparaat. Je voelt het wel maar het wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Elke flits kan voelen als een klein tikje tegen de huid. Sommige lichaamsdelen zijn gevoeliger dan de andere, maar zelfs op de gevoelige lichaamsdelen wordt het niet als pijn ervaren.

Hoe snel resultaat IPL?

Met de beste apparaten merk je al al na twee weken behandelen de eerste resultaten. Denk aan tragere haargroei, zachter haartjes of kale plekjes. Bij een mindere haardichtheid kan het wat langer duren voordat je de eerste resultaten ziet.

Waarom werkt IPL niet voor mij?

IPL werkt minder goed op witte of grijze haartjes. Een witte huid met blonde haartjes kan door een IPL apparaat niet behandeld worden omdat je voor de geleiding van licht het pigment van de haartjes gebruikt. Witte, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment waardoor er ook geen geleidingplaats vindt.

Wat mag niet na IPL?

Bij een IPL behandeling is het normaal dat er warmte vrij komt als de flits wordt afgegeven daarom is het belangrijk dat de huid na de behandeling tot rust moet komen. Het beste is om na de behandeling niet gelijk te gaan zwemmen, geen gebruik te maken van whirlpool en/of sauna. Je mag wel douchen, maar niet te heet!