hoe-werkt-laser-ontharen

Hoe werkt laser ontharen?

Bij laser ontharen wordt er gebruikt gemaakt van het pigment in uw huid, genaamd melanine. Melanine is wat uw huid, ogen of haar kleur geeft. Het beschermt u ook tegen de zon. Op een zonnige dag bijvoorbeeld zorgt de melanine in uw huid ervoor dat de UV straling die uw huid kunnen beschadigen worden opgelost voordat ze dieper in uw huid kunnen komen.

De melanine in uw lichaamshaar doet precies hetzelfde: het neemt de straling op van de zon, alleen bij laser ontharen is het de laser straal in plaats van de zon.

Een laserstraal bestaat uit 1 golflengte. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld licht dat uit meerdere golflengtes bestaat. Door die ene golflengte is het een hele geconcentreerde en krachtige lichtstraal, die zeer gericht gebruikt kan worden.

Doordat de melanine de energie van de laser opneemt, wordt deze melanine warmer dan 100 graden. Het water verdampt en verbrandt.

Hoe werkt laser ontharen
Bron: https://www.luxe-laser.com/hair-removal

Doordat ontharing met laser werkt met de melanine in de individuele haarzakje, heeft het het beste resultaat op een lichte huid (weinig melanine) met donker haar (veel melanine); de melanine in het haar neemt de meeste straling op van de laser.

Verwijderen van lichaamshaar

Wanneer een haarcel zulke hoge temperaturen bereikt valt deze uit elkaar, met als uiteindelijke doel dat de haarcel afsterft. Bij laserontharing wordt elk afzonderlijk haarzakje voor een langere periode blootgesteld aan extreme hitte waardoor het afsterft.

Om schade aan de omliggende huid te voorkomen stuurt de laser een serie van extreem korte lichtpulsen op de haarzakjes. Hierdoor is er genoeg hitte voor het laten afsterven van het haarzakje maar wordt schade aan de omliggende huid voorkomen.

Dit is ook 1 van de redenen waarom u meerdere laser behandelingen moet ondergaan: om de haarzakjes langdurig te laten stoppen met haargroei.
Ook de pijn die ervaren wordt bij laser ontharen komt voort uit de extreme pulsen van hitte die op uw huid wordt gestraald. Voor velen voelt dit als een elastiek dat wordt geschoten op uw huid.

Bekijk onderstaande video voor een goed beeld van de werking van laser ontharing.

Bron: http://www.businessinsider.com/how-laser-hair-removal-works