hoe-pijnlijk-is-laser-ontharen-v2

Hoe pijnlijk is laser ontharen? Schaal van 1 tot 10.

De pijn die je ervaart bij laser ontharen is erg afhankelijk van het deel van het lichaam dat je wilt laten behandelen. In de basis is elke plek qua pijn redelijk te doen, behalve neusharen en oorharen. Deze zal je met de pincet moeten verwijderen. Onderstaand een overzicht van lichaamsonderdeel en het pijnniveau. Pijnniveau op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 het ergst is.

Hoe-pijnlijk-is-laser-ontharen-schaal-1-tot-10

Het gezicht – Pijnniveau: 2 t/m 8

Hoe dikker de huid hoe minder pijnlijk de behandeling. Op je gezicht is er een flinke variatie in huiddikte. De bovenlip is het meest pijnlijke gebied, omdat de huid hier dunner is dan ergens anders op je gezicht. “Het lijkt op een klap van een elastiek, heel snel maar erg hard,” legt Elizabeth Tanzi, MD, dermatoloog en oprichter van Capital Laser & Skin Care uit.

Aan de andere kant is op plekken waar je huid dikker is (zoals uw kin en bakkebaarden) de pijn beter te beheersen en meer aan de onderkant van het pijn spectrum.

De onderarmen – Pijnniveau: 9

Dit is de meest pijnlijke omgeving op het lichaam voor het definitief ontharen met laser. Voor veel mensen voelt dit als een diepe naald, maar de ontharing op de onderarmen werkt zo goed dat patiënten altijd terugkomen om de behandeling af te maken.

De Bikinilijn – Pijnniveau: 8

Als je ooit je bikinilijn hebt laten waxen zal je ook deze pijn overleven. Grote verschil alleen dat bij waxen de pijn eenmalig is en bij laser ontharen duurt de behandeling (waardoor ook de pijn) veel langer.

De armen – Pijnniveau: 3

Net als bij het gezicht voelt de laser als een elastiek die op de huid knalt. Maar in tegenstelling tot je gezicht kan de huid op je armen beter tegen de pijn. Reden hiervoor is dat de huid op de armen redelijk dik is waardoor het pijnniveau een stuk lager is. Het voelt meer als een irritatie.

Vanaf 3 maart kan je weer laten laser ontharen!

Boek nu alvast jouw afspraak om zeker te zijn van een plekje. Kies uit 176 salons in Nederland.

De benen – Pijnniveau: 6 of 7

Je benen zijn een van de meest (relatief) pijnvrije gebieden als het gaat om laser ontharing. Nog steeds een mild elastiek maar door de dikke huid is het pijnniveau ver binnen de gemiddelde pijngrens.

Buik – Pijnniveau: 4

Terwijl de huid hier dikker is, kunnen de “snaps” van de laser je buik goed kietelen, waardoor sommige patiënten draaierig worden en willen bewegen.

Rug  – Pijnniveau: 8

Mogelijk heb je op je rug genoeg haar dat je het wilt laten weg laseren. Dan kan de behandeling als pijnvol ervaren worden door de hoeveelheid haar die behandelt moet worden. Het advies is dan vooraf je rug in te smeren met verdovende crème. Met een verdovende crème wordt het pijnniveau verlaagt naar 2 tot 4.

Schrik je van de getallen? Er is een oplossing!

Er bestaat crème (lidocaïne) die de huid verdooft waardoor pijnniveau 10 teruggebracht kan worden tot een 1 tot 3. Ook is het goed om het te behandelen gebied vooraf goed glad te scheren.

Vraag ook altijd of de praktijk van je behandeling laser ontharing apparatuur gebruikt waarin standaard al koelingstechnieken zijn ingebouwd die de pijn ook verminderen. Ook kan het gebruik van antishistamine (de nacht en ochtend) voor de behandeling de pijn verminderen.

Als laatste punt: Er zijn maar weinig patiënten die een laser ontharingsbehandeling niet hebben voltooid omdat uiteindelijk de vreugde van het (eind)resultaat zwaarder weegt dan de pijn die je moet doorstaan tijdens de behandelingen.

Bron: http://www.teenvogue.com/