Haal het maximale uit uw laser ontharingsbehandelingen

Laser ontharing is een geweldige methode om ongewenst lichaams- en gezichtshaar te verwijderen zonder de brandwonden en roodheid van het scheren en waxen. Laser ontharing staat bekend als een methode voor permanente ontharing, hoewel het niet totale ontharing is, vermindert het drastisch de haargroei.

maximale-halen-uitlaser-ontharen

Laser ontharing is veilig voor gebruik op de meeste delen van het lichaam, met inbegrip van de benen, armen en oksels, bikini gebied, borst, rug, en zelfs het gezicht (behalve de ogen). Laser ontharing is kostbaar en het vereist meerdere behandelingen, maar er zijn stappen die u voor en na uw behandeling kunt nemen, zodat u het maximale resultaat haalt uit de laser behandelingen.

Voor uw behandeling

Bepaal of laser ontharing geschikt voor u is
Laser ontharing werkt door het targeten en afbreken van de melanine (het pigment dat haar kleur geeft) in een haarfollikel, waardoor de haar uitvalt. Laser ontharing werkt daarom het beste om donker haar te verwijderen. Bij ander kleur haar kan het resultaat een stuk minder zijn. Check of uw haarkleur geschikt is.

Laser ontharing is niet geschikt voor vrouwen met polycystische eierstokken ziekte of andere hormonale problemen.

Sommige medicijnen kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken, wat kan leiden tot brandwonden tijdens de behandeling. Als u medicijnen gebruikt, vooral nieuwe of een antibiotica, bespreek dan eerst met uw huisarts of een laser ontharingsbehandeling zonder gevaar is.

Ga bij 1 of meerdere laser ontharings klinieken langs zodat ze kunnen bepalen of uw huid en haartype geschikt is voor laser ontharing. En mogelijk een alternatieve methode aanraden (IPL).

Vermijd de zon
Vermijd uitgebreid zonnen voor uw behandeling. Het is belangrijk om de zon en zonnebanken  zes weken voor uw behandeling te vermijden. Opdagen voor een laserbehandeling met bruine huid kan leiden tot brandwonden en blaren.

Vermijd epileren
Vermijd het epileren, wassen, bleken en elektrolyse behandelingen de zes weken voor uw behandeling. Epileren van haar met de wortels betekent dat er geen haar voor de laser. Om haargroei te beheren voor uw behandeling, scheer of gebruik een ontharingsmiddel die het haar alleen boven de huid verwijdert.

Vermijd cafeïne 24 uur voor uw behandeling. U wilt rustig en ontspannen zijn voor en tijdens uw laserbehandeling, maar cafeïne kan u meer opgewonden en gespannen maken.

Scheer de dag voor behandeling
Uw ontharingskliniek zal u van te voren aangeven wanneer u zich voor de behandeling moet scheren, maar de meeste klinieken raden u een tot twee dagen voor de behandeling te scheren. De reden dat u zich moet scheren is dat het de haargroei activeert waardoor de laser beter zijn werk kan doen.

Reinig grondig uw huid
Voordat u een behandeling ondergaat, kunt u uw huid en beste met een zachte douchecreme reinigen. Verwijder alle  make-up, vuil en olie van uw huid. Vermijd hydraterende voor uw behandeling.

Na de behandeling

Vermijd de zon
Net als u uw huid gedurende de zes weken voorafgaand aan uw laserhaar behandeling beschermt tegen de zon, moet u ook de zon gedurende zes weken na de behandeling vermijden. Niet alleen zal uw huid gevoelig zijn voor de zon, maar het kan ook vervolgbehandelingen bemoeilijken.

Verwacht dat uw haar uit valt
Kort na uw behandeling lijkt alsof de behandelde haren juist weer groeien, maar dit zijn de behandelde haren die los komen. Binnen 10 tot 14 dagen komt uw haar in het “schuurstadium’ en begint het uit te vallen. U kunt het vervolgens met een wasdoek in de douche of bad verwijderen.

Niet epileren of waxen
Tijdens het schuurstadium moet uw haar natuurlijk uitvallen, dus niet epileren of waxen van het behandelde gebied. Als haren in het behandelde gebied niet uitvallen , betekent het dat de wortel nog steeds in leven is en dat haar opnieuw moet worden gelaserd in een vervolgbehandeling. U kunt scheren na uw laserverwijdering, maar vermijd alles dat lichaamshaar aan de wortels trekt.

Ga voor meerdere behandelingen
Laser ontharing richt zich alleen op haar in de actieve groeifase. Veel patiënten hebben ergens tussen vier en 10 sessies nodig om de gewenste resultaten te behalen. Behandelingen vinden meestal elke twee maanden plaats. Na elke behandeling moet u minder en minder haar in het doelgebied zien. Het haar dat blijft groeien, moet fijner en lichter in kleur zijn.