Diode laser – de gouden standaard in laser ontharen

Elk zichzelf respecterend ontharingspraktijk claimt de beste machines te hebben voor ontharing. Toch zijn er flinke verschillen tussen de gebruikte systemen. Dit heeft voornamelijk te maken met de gebruikte techniek. De bekendste technieken zijn laser en IPL.

Bij IPL ontharen wordt er gebruik gemaakt van een xenon flitslamp die meerdere lichtpulsen achter elkaar geeft met verschillende golflengtes. Hierbij is dus sprake van een breed spectrum aan licht. Deze flitslamp bij IPL produceert golflengtes tussen de 550 en 1200 nanometer.

diode-laser-gouden standaard

Lasers worden meestal benoemd door het lasermedium dat wordt gebruikt om de golflengte te creëren (gemeten in nanometer (nm).

Bij laser ontharen wordt in de praktijk gebruik gemaakt van de diode laser, deze geeft zeer intensief licht met een golflengte van rond de 800 nanometer.

Volgens velen is de diode laser de gouden standaard wat betreft ontharen en levert dit het beste resultaat: De hoogste haarreductie over een periode van 6 maanden. Toch zijn er aantal voordelen van IPL boven laser. Denk hierbij aan de lagere prijs en de grote van het te behandelen gedeelte.

Wil je alle verschillen weten tussen IPL en laser lees dan ..