de-voor-en-nadelen-van-laser-ontharen-v2

De voor- en nadelen van laser ontharen

Denk je na over laser ontharen? Op deze pagina lees je over de voor- en de nadelen. Zodat je beter weet wat voor jouw de juiste keuze is.

Wat zijn de nadelen?

Het is een lang proces

Een sessie van laser ontharen van de onderarm duurt minder dan een minuut. Alleen je hebt meerdere sessies nodig om echt resultaat te zien (tussen 6 en 8 sessies afhankelijk van de grootte van het gebied). Ook moet je tussen behandelingen een rust periode van 6 weken nemen voordat de volgende behandelingen mag plaatsvinden.

Het redelijk kostbaar

Als je optelt hoeveel geld je aan scheermesjes of wax sessies in je leven besteed dan valt het bedrag per laserbehandeling wel mee. Maar het blijft toch en flink bedrag. Zie het als een schoonheidsinvestering.

Laser ontharen werkt niet op elke huid

Het contrast tussen de kleur van de huid en de kleur van het pigment in de haarfollikel is bepalend voor succesvol laser ontharen. Laser ontharen werkt namelijk het beste op een blanke huid met donker haar en slechter op een donkere huid. Bij patiënten met donkere huidtinten is het moeilijk voor de laser om de donkere haarfollikel te onderscheiden. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is voor donkere huidtypen, maar zorg er dan voor dat je behandelaar hiervoor de juiste apparatuur (ND YAG laser) in huis heeft.

Brandwonden en littekens ..

Wanneer je laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laser ontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. In Nederland is certificering niet verplicht. Dus zorg ervoor dat jouw behandelaar aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten of ANBOS. En vraag tevens naar ervaring en certificering voor laser of lichtflits ontharen. Laser ontharen is geen standaard onderdeel van de medische opleiding, wat betekent dat specialisten die laser ontharing willen uitvoeren zelf voor training en certificering moeten zorgen.

Wat zijn de voordelen?

Drastische vermindering haargroei

Ontharen met laser betekent niet dat lichaamshaar voor altijd verwijderd is (alleen elektrolyse is FDA-goedgekeurd voor permanente ontharing), maar het vermindert de haargroei drastisch tot op het punt dat je helemaal kunt stoppen met scheren.

Over het hele lichaam toepasbaar

Laser ontharen kan je overal op het lichaam toepassen, en grote oppervlakten kunnen redelijk snel behandeld worden. Benen, rug, onderarms, bikini lijn, buik, gezicht … Er is geen limiet voor de plaatsen waar laser ontharing kan laten uitvoeren.

Pijnniveau lager dan waxen

Wat het pijnniveau betreft, valt laser ontharen ergens tussen scheren (pijnloos) en waxen (erg pijnlijk). Vaak wordt er gebruik gemaakt van ijs om het gebied voor en na de laserbehandeling te verdoven. Weet dat vervolg behandelingen minder pijnlijk zijn doordat de haren fijner wordt.

de-voor-en-nadelen-van-laser-ontharen


Bron: https://www.self.com/