rughaar-verwijderen-laseren-ontharen

Alles over rughaar verwijderen

Tenzij je extra lange armen hebt of schouders met dubbele gewrichten, is het bijna onmogelijk om je eigen rughaar te verwijderen. Zeker, er zijn body groomers, rugscheren, en ontharingscrèmes die het doe-het-zelf proces mogelijk maken, maar geen daarvan geeft je een supergladde rug.

In tegenstelling tot het verwijderen van borsthaar en gezichtshaar, zijn doe-het-zelf rugontharing technieken nooit 100% effectief. Om een perfect haarloze afwerking te krijgen, heb je een extra paar handen nodig om te helpen.

Als je het zat bent een harige rug te hebben, zijn er enkele permanente ontharingsmethoden die die haargroei voor eens en voor altijd kunnen elimineren. Of je kunt blijven worstelen met ontharingscrèmes en andere doe-het-zelf methoden.

Klaar om meer te leren over de beste manier om rughaar te verwijderen? Hier is onze volledige uitsplitsing van de beste rug ontharingsmethoden.

Kun je thuis je rug ontharen?

Je insmeren met wat scheercrème en scheren met een scheermes is een snelle en gemakkelijke manier om al die pluisjes van je rug te verwijderen. Ontharingscrèmes, trimmers, tondeuses, en elektrische scheerapparaten kunnen je ook van dat ongewenste haar ontdoen.

Maar tenzij je iemand hebt om te helpen, is er geen enkele manier waarop je elk plekje zult kunnen bereiken.

Doe-het-zelf ontharingsmethoden zijn effectief, maar geen enkele is blijvend. Je zult altijd te maken hebben met hergroei.

En, als je een gevoelige huid hebt, zijn er betere, minder pijnlijke methoden.

Harsen, epileren en sugaring voor rughaar

Rughaar kan gênant zijn. Als je geen vriend of geliefde om hulp wilt vragen, zijn er genoeg professionele kuuroorden en salons die het voor je kunnen verwijderen.

Een professionele waxbeurt kan wekenlang aanhouden, maar kan uiterst pijnlijk zijn, vooral als je haar op je hele rug hebt. Bedenk dat waxen ook ingegroeide haren kan veroorzaken, die een pijnlijke last kunnen zijn.

Sugaring is een andere methode die je door een professional in een salon kunt laten uitvoeren. Het lijkt op het harsen in die zin dat het haar vanaf de wortel wordt uitgetrokken. Maar in plaats van hete was te gebruiken, wordt bij sugaring een hete pasta van citroen, water en suiker gebruikt.

Rijgen is een andere optie, maar het voelt niet lekker aan. Tenzij je maar een klein stukje haar hoeft te verwijderen, is het rijgen van de rug niet aan te bevelen.

Maar, zoals alle doe-het-zelf methoden, is geen van deze permanent.

Hoe je rug permanent ontharen

Als je een permanente oplossing zoekt, is het tijd om een elektrolyse of laser ontharen te overwegen.

Elektrolyse is permanent, maar het proces is lang, vervelend en soms pijnlijk. Bij elektrolyse worden fijne naaldjes gebruikt om een elektrische lading rechtstreeks in het haarzakje te brengen. Die lading vernietigt de haarwortel, zodat het haar niet meer terug kan groeien.

De naaldjes worden één voor één in elk afzonderlijk haarzakje gestoken, waardoor het een lang en moeizaam proces is voor mensen met veel haar. Het kan uren duren op grotere delen van het lichaam, en het kan een duur proces zijn dat meerdere sessies vereist.

Laser ontharen, daarentegen, is snel en relatief pijnloos. Het vereist ook meerdere behandelingen, maar je zit maar een paar minuten per keer onder de laser. Met elektrolyse kun je verwachten dat je uren op je buik doorbrengt terwijl naalden in je rug worden gestoken.

Laser rugontharing: Snel en doeltreffend

Dit is hoe laser ontharen werkt:

Een laser zendt lichtpulsen op de huid uit die je haarfollikels vernietigen en voorkomen dat het haar teruggroeit. Haar groeit in drie verschillende fasen, en de laser is alleen effectief als het haar in de groeifase is.

Om elk haartje te vangen en te vernietigen zijn meerdere behandelingen nodig, want niet alle haren zijn tegelijk in dezelfde groeifase.

Sommige mensen hebben maar vier behandelingen nodig, die elk maar een paar minuten duren. In tegenstelling tot elektrolyse, waarbij elk haartje één voor één wordt aangepakt, worden met laserbehandeling meerdere haartjes met elke puls van de laser aangepakt.

Leer meer over de laserbehandelingsprocedure.

Wat te doen vóór laserontharing

De eerste stap voor laserontharing is een consult met een gediplomeerde, gecertificeerde technicus. Tijdens jouw consultatie leer je precies hoe het proces in zijn werk gaat, hoeveel behandelingen je waarschijnlijk nodig zult hebben en wat je voor en na elke sessie moet doen.

Gedurende een aantal weken voorafgaand aan jouw eerste behandeling, moet je uit de zon blijven en zonnebank vermijden.

In de dagen voor de eerste behandeling moet je bepaalde medicijnen vermijden en niet harsen of epileren. Je kunt knippen of scheren, maar er zal enige haargroei moeten zijn om de laser effectief te laten zijn.

Wat kunt u verwachten na de behandeling

Het is gebruikelijk voor veel mensen om een rode of gezwollen huid te zien direct na een sessie. Dit is normaal, en deze kleine bijwerkingen kunnen meestal worden verlicht door gewoon vochtinbrengende crème of lotion met aloë te gebruiken.

Na de behandeling moet je ook blootstelling aan de zon vermijden. Pas na afloop van de behandeling is het veilig om je huid bloot te stellen aan de zon.

Je moet ook losse kleding dragen en activiteiten vermijden die je doen zweten, zoals sporten of tijd doorbrengen in een bubbelbad of stoombad.

Houd er rekening mee dat je, afhankelijk van jouw huid- en haartype, mogelijk geen 100% blijvende resultaten zult zien. Sommige mensen hebben na enkele maanden of jaren vervolgbehandelingen nodig.

Wat is de beste manier om rughaar te verwijderen?

Scheerapparaten, haarverwijderingscrèmes en waxen zullen het haar van j rug verwijderen, maar ze zullen het niet voor altijd wegnemen.

Laserbehandeling is de meest effectieve manier om rughaar voorgoed te verwijderen, en het heeft vele voordelen. Het is relatief pijnloos en het duurt maar een paar minuten per keer om de haargroei te verminderen en te elimineren, zelfs op grote delen van het lichaam.

Veelgestelde vragen rond rug ontharen

Hoe kom je van rughaar af?
Je kunt thuis zelf aan de slag gaan met apparaten, maar de beste manier is toch om te kiezen voor laser ontharen bij een professionele laser ontharings praktijk. Met laser ontharen kom je snel, relatief pijnloos en bijna  permanent van je rughaar af.

Hoeveel behandelingen rug ontharen?
Het aantal benodigde behandelingen voor rug ontharen is afhankelijk van een aantal factoren zoals de haar- en huidskleur en de gekozen methode (laser of IPL). Maar reken gemiddeld op tussen de 8 en 10 laser ontharings behandelingen om een volledige rug te ontharen.

Wat te doen tegen overbeharing bij mannen?
Overbeharing kan voorkomen in het gezicht, zoals de bovenlip of de kin. Of op het lichaam, zoal de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Er zijn twee vormen van overbeharing: hirsutisme en hypertrichose. Je kunt overbeharing zelf verwijderen door te scheren, harsen, epileren of door ontharingscrème te gebruiken.

Hoe vaak laseren rug?
Reken gemiddeld op tussen de 8 en 10 laser ontharings behandelingen om een volledige rug te ontharen, telkens met een puze er tussen van ongeveer 8 weken.

Hoe lang duurt rug laseren?
Een laser ontharing behandeling van de rug duurt ongeveer 1 uur per sessie. Er zijn meedere sessie nodig om je rug volledig te ontharen.

Hoeveel kost rug laseren?
De kosten van rug laseren zijn afhankelijk van de oppervlakte van rug die onthaard moet worden. Reken op minimaal 500 tot 750 euro voor je hele rug.