5 tips bij definitief ontharen met laser

We hebben 5 tips op een rijtje gezet wanneer u kiest voor een behandeling met laser voor het permanent ontharen.

1. Niet waxen of epileren, maar u mag wel scheren

Ontharen met laser werkt door de haarfollikel uit te schakelen, vermijd dus andere behandelingen die haar verwijderen aan de wortel omdat anders de laser niet zijn werk kan doen. Scheren is wel goed en ook vaak verlangt. Het laat de laser rechtdoor naar de follikel onder de huid, dus u moet altijd scheren voor een behandeling.

2. Stop met haar groei middelen

Als u vitamines of supplementen gebruikt om uw haargroei te verbeteren, wees ervan bewust dat ze niet alleen het haar op uw hoofd beïnvloeden! Het laatste wat u wilt bij een laser behandeling, is dat lichaamshaar weer snel gaat groeien. Dus wacht tot het einde van de behandelingen voordat u weer begint met haargroei middelen.

3. Controleer uw haar- en huidskleur

Laser ontharen werkt door de melanine in uw haarfollikels aan te pakken – als u licht, grijs of rood haar heeft, zal de laser niet effectief zijn. En bij een donkere huid kan de huid teveel van de energie van de laser absorberen. Controleer de kleur van uw haar en huid tegen onderstaande grafiek om te kijken of laser ontharing voor u zal werken.

5-tips-laser-ontharen-defintief-ontharen

En vergeet niet dat haar- en huidtinten over het lichaam kunnen verschillen – u heeft licht beenhaar, maar donkerder bikini-lijnhaar, dus controleer elk gebied. Mogelijk kunt u daardoor alleen bepaalde delen met laser laten ontharen.

4. Vermijd zonnen en zonnebank

De zon verhoogt de melanine in uw huid – dat is hoe uw huid zich beschermt tegen de zon, dus vermijdt de zonnebank. Het is niet alleen de aanwezigheid van melanine in de huid die van belang is, het is ook de concentratie die er toe doet. Dat betekent dat zelfs als uw tint in het “veilige” bereik op de kleurkaarten staat, het nog steeds het beste is om laserbehandelingen te vermijden.

5. Voltooi de behandelingen

Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat u genoeg behandeling ondergaat om het te laten slagen!

Bron: https://www.love-my-skin.co.uk/