8 Mogelijke bijwerkingen van haartransplantatie

Haartransplantatie is een procedure waarvan algemeen is bewezen dat ze de haarverdunning of voortijdige kaalheid herstelt of verbetert. Maar hoe succesvol het ook is, het is waar dat het ook zeer invasief kan zijn. Dat is de reden waarom er wordt verwacht dat er bijwerkingen zullen zijn. Gelukkig kunnen deze worden behandeld met vrij verkrijgbare medicijnen. Als u geïnteresseerd bent in deze haartransplantatieoptie, zijn hier mogelijke bijwerkingen die u zou kunnen tegenkomen.

1. Hoofdhuidbloeding

Door de aard van de procedure die de extractie van haarzakjes met behulp van een scherp instrument inhoudt, kan enige mate van bloeding optreden. Het bloeden is normaal, maar slechts tot een minimum bedrag. Als dit toeneemt, moet dit onmiddellijk aan de chirurg worden gemeld.

2. Zwelling

Aangezien er enige hoeveelheid trauma is gecreëerd, zal het lichaam de reactie zijn om wat zwelling in het getroffen gebied te vormen. De zwelling ontwikkelt zich met name op de hoofdhuid, die zich ook uitstrekt tot het voorhoofd en het omloopgebied. Gewoonlijk zal dit ongeveer één tot zeven dagen verdwijnen. Als de zwelling u stoort, kunt u de chirurg vragen om een ​​medicijn om het te beheersen. Liggen op meerdere kussens kan ook het probleem verlichten.

3. Gevoelloosheid

Een verdovend gevoel kan ook normaal zijn als reactie op de zwelling. Deze bijwerking is misschien niet echt een reden tot bezorgdheid, omdat het ook een waarschijnlijke reactie van het lichaam na het trauma is. Dit zal uiteindelijk na een paar weken verdwijnen.

4. Ongemak

Gedurende de volgende paar weken na de operatie is het normaal om een ​​beetje ongemak te voelen dat geassocieerd is met hoofdpijn. Dit zal slechts tijdelijk zijn en uiteindelijk na een paar dagen worden opgelost. Maar als in elk geval het niveau van ongemak stijgt, moet dit aan de chirurg worden gemeld voor een snelle behandeling. Lezen: Is haartransplantatie het waard? Uw winsten en verliezen

5. Hoofdpijn

Hoofdpijn komt ook vaak voor na een operatie. Het kan worden veroorzaakt door het trekken en trauma dat is ontstaan ​​tijdens de operatie. Dit wordt meestal enkele dagen na de operatie verlicht. Maar als in gevallen waar het niveau van pijn ondraaglijk is, kan een pijnstiller worden genomen zoals voorgeschreven door de chirurg.

6. Jeuk

Het jeukende gevoel dat na de operatie kan worden gevoeld, kan te wijten zijn aan het genezingsproces, als onderdeel van de korstvorming. Vergeet niet dat er duizend kleine korstjes kunnen worden gevormd, daarom kan de jeuk nogal vervelend zijn. Het is erg belangrijk om dit niet te krassen, anders zou het de nieuw getransplanteerde transplantaten kunnen losmaken. Om krassen te voorkomen en de jeuk te minimaliseren, kan een milde shampoo een goede oplossing zijn. Sommige chirurgen schrijven zelfs anti-jeuk crèmes, lotions of oliën voor.

7. Cysten

Een andere bijwerking van haartransplantatie is cyste-formatie die het gevolg is van infectie op het gebied van getransplanteerd haar. Een andere mogelijke reden is dat haarzakjes in de omliggende gebieden te diep werden geïmplanteerd of beschadigd waren.

8. Littekens

Waarschijnlijk treedt littekenvorming op bij haartransplantatie, met name bij FUT (Follicular Unit Transplantation) of beter bekend als de “stripmethode”. Dit kan worden gevonden op de donorplaats achteraan het hoofd en kan alleen worden verborgen als de patiënt zijn haar lang draagt. Een bepaalde techniek genaamd de tricophytische sluiting kan worden gebruikt om het haar in richting te laten groeien die het litteken bedekt.

 

Bron: http://www.aihr.com.au/