Gezichtshaar verwijderen met epilator

Mogelijk ben je op zoek naar een effectieve en handige methode om je gezichtshaar te verwijderen. In dit artikel gaan we dieper in op de gezichtsepilator en trimmer. Voor sommigen de ideale manier om gezichtshaar te verwijderen voor een langere periode.

Wat is een gezichtsepilator
Braun FaceSpa
Braun FaceSpa Pro
Remington EP7070 Smooth & Silky
Braun Face Mini Hair Remover FS1000
Philips Pentrimmer

Wat is een gezichtsepilator

Het belangrijkste verschil tussen een normale en gezichtsepilator is de kop met pincetten. Waar een normale epilator een breed oppervlak heeft, is deze van een gezichtsepilator juist heel klein. Het aantal pincetten is ook niet meer dan 10, waarbij een normale epilator begint bij 20 pincetten. De gezichtsepilator ziet eruit als een te groot uitgevallen oogpotlood, waar je met draaibewegingen je gezichtshaar verwijdert. Net zoals bij een normale epilator worden de haartjes eruit getrokken.

Braun en Remington zijn de enige merken met een 100% gezichtsepilator. Elke normale epilator is wel te kopen met een opzetstuk waarmee je ook je gezicht kan epileren, zo ook de beste epilator Braun Silk-épil 9 Flex.

Philips en Braun verkopen ook een mini scheer/trim apparaat voor je gezicht, wat ook makkelijk in je handtas past.

Braun FaceSpa

De Braun FaceSpa is ’s werelds eerste 2-in-1 apparaat dat is ontworpen voor zowel gezichtsepilatie als -reiniging. Het epilatoropzetstuk bevat 10 pincetten en verwijdert de fijnste haartjes tot een minimale lengte van 0,2 mm. Vanaf de wortel, wat resulteert in een langdurig zachte huid. Met 200 plukbewegingen per seconde is hij grondiger en aanzienlijk sneller dan een pincet.

Met een eenvoudige wisseling van opzetstukken kun je diepgaand reinigen met een gezichtsborstel die zes keer effectiever is dan handmatig wassen, vooral bij het verwijderen van lastige, op olie gebaseerde foundation.

Braun Face borstel is 100% waterbestendig. Je kan de  zachte en grondige reiniging deel laten uitmaken van je doucheroutine.

Vanaf €51,- bij Bol.com


Braun FaceSpa Pro

De Braun FaceSpa Pro is gelijk aan de FaceSpa alleen met de volgende slimme extra’s:

  • Behandelingstimer: Behandelt elke zone 20 seconden lang. Het apparaat pulseert als het tijd is om te veranderen
  • Oplaadbaar (inclusief oplaadstandaard) ipv losse batterijen: Zorgt ervoor dat de FaceSpa Pro altijd klaar is voor gebruik
  • Slimme hoofddetectie: Garandeert optimale prestaties, welk opzetstuk je ook gebruikt
  • Verkrijgbaar met een microvibratie-opzetstuk voor 25 micro-trillingen per seconde

Vanaf €100,- bij Bol.com

Remington EP7070 Smooth & Silky

Deze gezichtsepilator kun je gebruiken voor je kin, bovenlip, voorhoofd, en uiteraard om je wenkbrauwen bij te houden. De epilator heeft 8 pincetten en werkt in twee richtingen, waardoor je je wenkbrauwen volledig symmetrisch in vorm kunt brengen. Hij verwijdert haartjes tot een minimale lengte van 0,5 mm en garandeert tot wel vier weken een zijdezachte, gladde huid.

De Remington wordt geleverd met gezichtsreinigingsborstel die 6x effectiever werkt dan handmatige reiniging, een detailtrimmer en massageroller. En werkt op 1 AA-batterij.

Te koop voor €48,- bij Bol.com

Braun Face Mini Hair Remover FS1000

De Braun Face Mini Hair Remover FS100 is ideaal voor het ontharen van je gezicht zoals je bovenlip, kin of wangen. De roterende bladen scheren de kortste haartjes weg en is ook in de moeilijkste hoeken snel en effectief. Het ingebouwde smartlight maakt zelf de kleinste om haartjes goed zichtbaar, zelfs donshaartjes. Door het compacte formaat kun je hem eenvoudig en onopvallend gebruiken en past het makkelijk in je handtas.

Te koop voor €27,- bij Bol.com 

Philips Pentrimmer ep7070

De Philips reistondeuse is een handig en discreet hulpmiddel voor snelle ontharing onderweg. Met een 26 mm trimhoofd voor kleine lichaamsdelen, een 8 mm trimhoofd voor het gezicht en wenkbrauwkammen van 2 en 4 mm, biedt het veelzijdigheid in haarverwijdering. Het wordt geleverd met een precisie pincet en een handig opbergetui.

Te koop voor €34,-bij Bol.com


Beste gezichtsepilator

Als je kijkt naar de prijs en kwaliteit is de Remington EP7070 de beste keuze. De Braun FaceSpa is ietsje duurder en heeft ook 2 extra pincetten. Maar de Remington heeft alsnog 8 pincetten en komt met een trimmer en massage opzetstuk.