Welke epilator opzetstukken heb je nodig? (Braun, Philips en Panasonic)

Een losse epilator kopen is eigenlijk vrij zeldzaam. Alle epilators worden geleverd met extra opzetstukken en accessoires. Als je op het internet zoekt naar een epilator is het ook moeilijk de juiste te kiezen door de grote hoeveelheid aan verschillende sets van bijvoorbeeld de Braun Silk-épil 9. Maar aan wat voor opzetstukken en extra’s moet je nu denken, zijn ze handig om te hebben en zijn ze het waard om deze bij de epilator te kopen? In dit artikel nemen we de meest voorkomende opzetstukken door.

Scheerkop
Exfoliërende borstel/ scrubborstel
Trimkam
Trimkop
Opzetstuk voor nauwkeurig epileren
Opzetstuk voor beginners
Opzetstuk voor optimaal contact
Kop voor voetverzorging
Losse epilator voor gezichtshaar
Massage opzetstuk voor tijdens epileren
Los massage opzetstuk

Scheerkop

Je kan het scheerhoofd van je epilator gebruiken om je benen, oksels en bikinilijn te scheren. Een paar dagen voordat je gaat epileren alvast de haren scheren, zorgt ook voor makkelijker epileren. Epileren werkt namelijk het beste als de haren die worden verwijderd niet langer zijn dan 5 mm. Hoe korter de haartjes, hoe minder pijnlijk het epileren.

Welke epilator:

Exfoliërende borstel/ scrubborstel

De scrubborstel voor het lichaam helpt je dode huidcellen te verwijderen. Deze moet je gebruiken voordat je begint met epileren, omdat de huid hierdoor glad wordt en het epileren gemakkelijker en minder pijnlijk wordt. Een aantal modellen bevat een scrubborstel.

Welke epilator:

Trimkam

Met de trimkam op de scheerkop kun je haar trimmen op elke willekeurige plek. Geweldig voor het ontharen op de meest gevoelige plekken, zonder rode bultjes of irritatie.

Welke epilator:

Trimkop

In plaats van een opzetkam kan je ook kiezen voor een los trimopzetstuk. Bij de Philips serie is trimopzetstuk extra smal zodat het ideaal is voor de bikinilijn.

Welke epilator:

(opzetstukken gaat hieronder verder ..)


Silk-épil 9 – 995

Met de Silk-épil 9 – 995 krijg je naast de epilator ook scrubborstels, scheerkop, trimopzetstuk en de Braun FaceSpa voor je gezicht. Adviesprijs €155,-. Bekijk hele set bij Bol.com.


Opzetstuk voor nauwkeurig epileren

De Philips 8000 en 9000 hebben een kap om gevoelige zones (zoals bovenlip, bikinilijn en oksels) nauwkeurig te epileren. De opening van de kap is geoptimaliseerd voor een zachtere en nauwkeurigere behandeling, zodat u alleen kleinere gebieden kunt epileren.

De Braun Silk-épil 9 Flex bevat eenzelfde opzetstuk voor het gezicht. 

De Panasonic epilator heeft een aparte epileerhoofd voor onderarmen en bikinilijn. Twee koppen roteren in tegenovergestelde richting zodat je voortdurend heen en weer kunt gaan. Dit is zeer aangenaam voor plekken met onregelmatige haargroei, zoals je bikinilijn.

Opzetstuk voor beginners

De Silk-épil 5 bevat een opzetstuk voor beginners waarmee je huid strak wordt getrokken. Volgens Braun kan je hiermee ook goed je oksels en bikinilijn epileren.

De Philips epilators heeft een efficiënte opzetkap die helpt door het gladtrekken en strak houden van de huid, zodat epileren minder pijnlijk wordt.

De Panasonic ES-EY heeft een zacht opzetstuk wat het epileren minder pijnlijk maakt

Opzetstuk voor optimaal contact

Dit opzetstuk zorg voor maximaal contact met de huid voor grondig epileren.

Welke epilator:

Kop voor voetverzorging

Voor de Philips 8000 en 9000 serie is er een voetvijl opzetstuk beschikbaar. Gebruik de voetvijl voor zachte voeten van hak tot teen. Gebruik het platte oppervlak voor grotere gebieden, de bovenkant voor kleinere gebieden en de gebogen zijde voor moeilijk te vijlen gebieden. Zo eenvoudig is het.

De Panasonic ES-EY heeft ook een voetvijl. Met de micro keramische vijl pak je harde huid op je hielen of eeltplekken snel aan. De ronding van de kop is zo ontworpen dat je de vijl gemakkelijk precies daar kunt toepassen waar je hem nodig hebt en is zelfs op smalle plekken eenvoudig te gebruiken.

(opzetstukken gaat hieronder verder ..)


Philips BRE 740/90

Deze Philips-beautyset uit de 9000-serie is een volledige luxe oplossing voor een gladde huid van top tot teen. Tot de twaalf accessoires behoren een pentrimmer en veelzijdige hulpstukken. Een traktatie voor je huid, wenkbrauwen, lichaam en voeten. Adviesprijs €151,-. Bekijk de hele set bij Bol.com.


Losse epilator voor gezichtshaar

In de meest luxueuze sets van Braun en Philips zit ook een losse epilator voor je gezicht. Voor Braun is dat de FaceSpa en voor Philips de Philips-gezichtshaar verwijderaar of de pentrimmer.

Massage opzetstuk voor tijdens epileren

Elk Silk-épil heeft een massage-opzetstuk. Hiermee stimuleer je de huid voor een comfortabelere ervaring, met pulserende actieve trillingen – voor een extra zachte epilatie.

Welke epilator:

Los massage opzetstuk

Daarnaast is er ook een los massage-opzetstuk beschikbaar voor de Silk-épil 9 en Philips epilators. Hiermee masseer je de huid merkbaar dieper dan een gewone lichaamsborstel. Het effect is een verbeterde bloedcirculatie die de huid zichtbaar mooier maakt.

Samenvattend

Zoals je ziet zijn er een groot aantal opzetstukken die het epileren niet alleen aangenamer, maar ook makkelijker en effectiever maken. Een extra als een massage opzetstuk of een losse gezicht epilator maakt je beauty pakket compleet.

Ben je van plan om een epilator te kopen, kies dan minimaal voor de volgende opzetstukken: Scheer- en trim opzetstuk en de scrubborstel. Een hulpstuk voor beginners is handig als je toch wel bang bent voor de pijn. Bedenk daarnaast hoe je je gevoelige delen zoals je gezicht, bikinilijn en oksel wilt ontharen. Hier zijn verschillende hulpmiddelen voor beschikbaar.