Braun versus Philips epilators

Welkom bij een vergelijk van twee toonaangevende merken op het gebied van epilators: Philips en Braun. Als je op zoek bent naar de beste manier om ongewenste haartjes te verwijderen, ben je hier aan het juiste adres. Laten we eens kijken naar wat beide merken te bieden hebben en ontdekken welke epilator het beste bij jou past.

Over Braun epilators

Braun, bekend om zijn kwalitatieve schoonheidsproducten, levert met de Silk-épil een krachtige serie epilators. Met een focus op efficiëntie en gebruiksgemak, biedt Braun epilators met verschillende extra functies, zoals massagerollers en Smartlight-technologie. 

Braun heeft de volgende modellen: Silk-épil 3,5,9 en 9 Flex. En daarnaast nog de gezichtsepilator genaamd Braun FaceSpa Pro. De prijs varieert van €40 tot rond de €250 euro.

Over Philips epilators

Philips, een vertrouwd merk in de wereld van elektronica, levert epilators met een hoogwaardige benadering van haarverwijdering. Voorzien van innovatieve technologieën zoals de SkinCare-massagekop en de Ceramic Discs, bieden Philips epilators een zachte, maar effectieve ontharingservaring. 

Philips heeft twee modellen: 8000 en Philips Satinelle. De prijs varieert van €30 tot €175 euro.

Philips 8000 epilator versus Braun Silk-épil 9 en 5

Werking

De Philips 8000 epilator valt tussen de Silk-épil 5 en 9. Met 32 pincetten iets meer dan de Silk-épil 5. Volgens Philips kan je wel sneller epileren dan met de Silk-épil 9 door de snellere rotatie van de pincetten. Beiden hebben ook een extra breed epileerhoofd.

Voordeel van de Braun modellen is de beweegbare kop waardoor je soepel over je huid beweegt. De Philips epilator moet het zonder doen, heeft ook geen druk sensor en een fikse oplaadtijd van 2 uur.

Qua opzetstukken spant het wel de kroon met 8 stuks waaronder een scheerhoofd, trimstuk voor bikini, kap voor gevoelige zones, exfoliërende borstel voor het lichaam en een voetvijl.

Beoordeling Bol.com

De Philips 8000 wordt beoordeeld met een 3,8 uit 5 bij Bol.com. Kritiek is dat de kop een ronding heeft, wat prima is voor je benen, maar minder handig voor je oksels of andere lichaamsdelen. Batterij lijkt snel leeg te gaan, luidruchtig en kans dat haartjes afbreken.

De Silk-épil 5 wordt beoordeeld met een 4,2 uit 5 bij Bol.com. Kritiek is dat het epileren pijnlijker is dan gedacht. Ook hier korte batterijduur, en dat niet alle haartjes in één keer worden meegenomen. 

De Silk-épil 9 wordt beoordeeld met een 4,3 uit 5 bij Bol.com. Bij ons de beste epilator. Kritiek is ook hier dat niet alle haartjes worden meegenomen en ze soms ook afbreken. Wordt wel minder pijnlijk als de 5 ervaren. 

Vergelijkingstabel

Conclusie

Twijfel je tussen een Philips of Braun epilator dan is ons advies te kiezen voor de Braun Silk-épil 9. Philips epilator is van prima kwaliteit, alleen de ronding en snelheid maakt dat het pijnlijker is in gebruik en niet optimaal epileert.