Wat zijn goede epilators? (05/2024)

Naast scheren, IPL of laser ontharen is elektrisch epileren 1 van de methoden om jezelf te voorzien van een gladde huid. Elektrisch epileren doe je met een epilator en wordt wel als pijnlijk ervaren. Maar met een goede voorbereiding en een goede epilator valt de pijn best mee. Ontdek welke perfect bij jou past.

Onze top 5 epilators

 1. Braun Silk-épil 9 Flex – De enige epilator met volledige flexibele kop (Vanaf €125,-)
 2. Braun Silk-épil 9 – Draaiende kop voor nat en droog (Vanaf €90,-)
 3. Philips Series 8000 – Veelzijdige en geavanceerde epilator (Vanaf €70,-)
 4. Braun Silk-épil 5 – Perfect voor beginners (Vanaf €60,-)
 5. Braun FaceSpa – De epilator voor je gezicht (Vanaf €69,-)

Cashback acties 2024

 • Tot eind juni tot €40,- cashback bij aankoop van een Philips epilator (actievoorwaarden).

Epilator of ladyshave?

Wat is nu het verschil tussen een epilator en een ladyshave? Een epilator trekt de haar met wortel eruit. Een ladyshave scheert de haar af. Een epilator is daardoor pijnlijker in gebruik, maar levert wel langduriger resultaat dan scheren.

Nog nooit een epilator gebruikt? Op deze pagina vind je een aantal bruikbare video’s en een uitgebreide handleiding. Een aantal epilators van Braun en Philips kan je ook onder de douche gebruiken, waardoor de pijn direct en stuk minder is. En er zijn daarnaast hulpmiddelen die de pijn verminderen zoals een gladtrekker of een ijszak.

Waarop letten bij kopen van een epilator

Epilators zijn er in verschillende uitvoeringen, prijsklassen en met verschillende hulpstukken. Hieronder een aantal tips die je helpen bij het kiezen van de juiste epilator:

 • Bedenk op welke lichaamsdelen je de epilator wilt gebruiken in verband met de bijgeleverde opzetstukken. Sommige lichaamsdelen zijn namelijk moeilijker te epileren, gevoeliger of vragen om meer precisie. Een bijgeleverd hulpstuk kan hierbij helpen. Hier bespreken we de verschillende opzet- en hulpstukken.
 • Aantal pincetten (tweezers). Meer pincetten betekent sneller ontharen, maar zal ook het pijnniveau verhogen. Zo heeft de Panasonic 60 pincetten en het instapmodel van Braun 20.
 • Heb je een lage pijngrens dan is het beter om te kiezen voor een epilator met accessoires die het epileren minder pijnlijk maken. Denk hierbij aan een hulpstuk voor gevoelige zones of een ijszak voor verkoeling na de behandeling.
 • Nat epileren verlaagt ook de pijn en irritatie. De meeste epilators kunnen zowel droog als nat epileren.
 • Een epilator heeft meerdere snelheden. De lagere snelheid is altijd minder pijnlijk.
 • Draadloos of bedraad? De meeste epilators zijn ook draadloos te gebruiken. Dat betekent wel dat je de epilator op tijd moet opladen. Gemiddelde gebruikstijd bij volledig opladen is 30 tot 50 minuten. Bedrade epilators zijn lichter in gewicht maar beperkt in gebruiksvrijheid.
 • De meeste epilators hebben een handig lampje waarmee je zelfs de dunste haartjes kan zien en zo tot een nog beter resultaat komt.
 • Accessoires. Elke epilator komt met 1 of meerdere accessoires. Denk aan een (pen)trimmer, een scrubborstel, een nagelvijl. etc. Zo koop je met de Philips BRE740/90 in 1 keer een hele beautysalon. Check vooraf goed welke set voor jou de juiste combinatie van opzetstukken en accessoires heeft.

Braun, Philips of Panasonic?

De bekendste merken in epilators zijn Braun, Philips en Panasonic. Zij maken ook ladyshaves en IPL ontharingsapparaten. Alle drie hebben ze epilators in verschillende prijsklassen, We zullen ze hieronder kort bespreken.

Braun

In 1989 kwam Braun met hun eerste epilator op de markt. De Silk-epil EE1 was een opvallend nieuw, modern uitziend apparaat dat haar verwijderde met behulp van een reeks gemotoriseerde pincetten.

Het huidige epilator assortiment van Braun bestaat uit de Silk Epil 3, 5, 9 en 9 Flex. In het kort de belangrijkste verschillen:

 • Flex Epil 3 is het instapmodel met 20 pincetten en een vaste kop.
 • De Silk Epil 5 heeft 28 pincetten, is draadloos te bedienen, zowel droog als nat te gebruiken en is voorzien van SensoSmart. SensoSmart is een intelligente sensor die je epilatie begeleidt waardoor je de juiste druk uitoefent en in één beweging nog meer haar verwijdert.
 • De Silk Epil 9 bevat ook SensoSmart, heeft 40 pincetten en een flexibele kop die meebeweegt met de vorm van je lichaam.
 • De Silk Epil 9 Flex is ’s werelds eerste epilator met een volledig flexibele kop.
 • Alle Braun epilators hebben een Smartlight waarmee je beter ziet of je alle haren verwijderd hebt.

Elke Braun epilator is verkrijgbaar in meerdere sets met verschillende hulpstukken en accessoires. Zo zijn er 11 verschillende sets voor de Silk Epil 5 variërend van 2 tot 9 extra’s.

Philips

Philips kwam in 1988 met een epilator die werkte met een serie pincetten op een rond draaiende buis. Op dit principe zijn alle huidige epilators gebaseerd.

Philips heeft 3 modellen:

 • De Satinelle Essential is het instapmodel met 21 pincetten, bedraad en ingebouwde verlichting voor betere zichtbaarheid van fijne haartjes.
 • De Series 8000 heeft 32 pincetten, is snoerloos en zowel nat als droog te gebruiken.
 • De Series 9000 bevat dezelfde epilator als de 8000 aangevuld met een aantal handige hulpmiddelen je huid, gezicht, lichaam en voeten.

Voor de Series 8000 en 9000 zijn er sets beschikbaar met verschillende hulpstukken en extra’s. Denk hierbij aan scheerhoofd, trimhulpstuk voor de bikinilijn, kap voor gevoelige zones, kap voor optimaal contact, gezichtshaarverwijderaar, exfoliërende borstel en voetenvijl.

Panasonic

Panasonic heeft 3 modellen:

 • De ES-ED heeft 48 pincetten, is draadloos, heeft een beweegbare kop tot 60 graden en is zowel droog als nat te gebruiken.
 • De ES-EL heeft 60 pincetten, is draadloos, heeft een beweegbare kop tot 90 graden, ledlampje, is zowel droog als nat te gebruiken en heeft 3 standen.
 • De ES-EY is gelijk aan de ES-EL alleen bevat het ook een druksensor die te vergelijken is met SensoSmart van Braun.

Voor de ES-ED, ES-EL en ES-EY zijn er sets beschikbaar met verschillende hulpstukken. Denk hierbij aan scheerkop, trimmer, bikinikam, opzetstuk voor gevoelige delen, zacht opzetstuk, epileerkop voor onderarmen/bikinilijn, scrubborstel en kop voor voetverzorging.


Onze top 5 epilators

Hieronder vind je onze top 5 in epilators. Bij het komen tot de deze 5 hebben we gekeken naar de reviews, bruikbaarheid en resultaat, algemene waardering en prijs/kwaliteit verhouding.

Silk-épil 9 Flex – Volledig flexibele kop

De Silk-épil 9 Flex is de enige epilator met een volledig flexibele kop die meebeweegt met de contour van je lichaam. Het resultaat is betere verwijdering van haartjes. De SensoSmart™-technologie, die ook in de 9 en 5 serie zit, zorgt ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid druk toepast voor het meest comfortabele epileren.

De Micro-Grip-pincettechnologie met 40 pincetten verwijdert zelfs de kleinste haartjes bij de bron. En met het Smartlight zie je zelfs de kleinste haartjes, zodat je geen enkel haar mist. De ergonomische antislip handgreep maakt het ideaal om ook onder de douche te gebruiken. Met de Silk-épil 9 Flex krijg je een supersmooth resultaat dat wekenlang aanhoudt.

Sets, hulpstukken en extra’s

De Silk-épil 9 Flex wordt standaard geleverd met scheerkop, trimmerkop, huidcontactopzetstuk, reinigingsborsteltje, oplader en een etui.

Afhankelijk van de set is dit uit te breiden met de volgende extra’s: Braun FaceSpa, diepwerkend massageopzetstuk of verschillende scrubborstels.

Prijs

De Silk-épil 9 flex is te koop vanaf €120,-

Bekijk overzicht van alle Braun Silk-épil 9 Flex sets bij Bol.com

Reviews

“De Braun Silk-Epil 9 Flex is een zeer goed apparaat met veel fantastische functies en ik raad deze epilator zeker aan voor ervaren, maar ook zeker voor beginnende gebruikers.” – Fisla

“Deze Braun Sik-épil is geweldig. Het flexibele hoofd en de slanke vorm werken erg prettig; je kan overal goed bij. Wat ik vooral handig vind is dat deze epilator onder de douche valt te gebruiken. Dit scheelt vooral veel pijn bij het ontharen.” – H31d1vrtmn

“Nooit een epilator gebruikt!! Waarom heb ik het nooit eerder gedaan!!! Dit is so far geweldig hij doet wat die moet doen voor lichaam en intieme plek doet zijn prestatie geweldig!” – Jonaly

Hiervoor had ik de braun silk epil 7. Nu de 9 flex gekocht en vandaag voor het eerst m’n benen gedaan: O MY GOD wat een verschil. Veel zachter, stiller en sneller resultaat dan mijn “oude” 7. By far de allerbeste die ik ooit het gebruikt. – Evedro

“Ik ben zo blij dat ik hem heb aangeschaft. Het is helemaal niet zo lastig/pijnlijk als waxen en ben echt blij met het resultaat.” – LynnM

“3e silk epil variant die ik gekocht heb (in 10+ jaar) en dit nieuwe ontwerp is echt een verbetering. Ligt fijner in de hand en volgt je lichaam veel beter. Knieën en andere ‘lastige’ plekken gaat veel soepeler.” – amanda1987


Silk-épil 9 – Kwaliteit voor een scherpe prijs

De Silk-épil 9 is gelijk aan de 9 Flex alleen zonder volledig flexibele kop. De kop is wel beweegbaar voor het effectief behandelen van knieën en oksels.

De Silk-épil 9 heeft ook de Micro-Grip-pincettechnologie (40 pincetten). Het 100% waterbestendige design van de epilator maakt het gebruik zowel droog als nat comfortabeler. Daarnaast is er ook een Smartlight aan boord die als een soort vergrootglas werkt om ook de fijnste haartjes te detecteren.

Sets, hulpstukken en extra’s

De basis versie (Silk-épil 9/700) wordt geleverd met huidcontactopzetstuk, opzetstuk voor het gezicht, reinigingsborsteltje, oplader en een etui.

Afhankelijk van de set is dit uit te breiden met de volgende extra’s: Braun FaceSpa, 3-1 (bikini)trimmer, verkoelende handschoen, opzetstuk voor het gezicht, oplaadstandaard, verschillende massageopzetstukken, reinigingsborstel voor het gezicht of verschillende scrubborstels.

Prijs

De Silk-épil 9 is te koop vanaf €87,-

Bekijk overzicht van alle Braun Silk-épil 9 sets bij Bol.com


Philips Series 8000 – Veelzijdige epilator

De Philips Series 8000 zorgt voor een effectieve en comfortabele epilatie-ervaring. De epilator heeft 32 keramische pincetten vervaardigd uit hypoallergeen materiaal. Deze pincetten zorgen voor minder wrijving en een groter huidcontact, wat cruciaal is voor een soepele en nauwkeurige ontharing. Volgens Philips werkt het apparaat sneller en efficiënter dan de Braun Silk-épil 9.

Ook de Philips Series 8000 kan je droog en nat gebruiken, waardoor je kan kiezen tussen een zachte epilatie onder de douche of een traditionele droge behandeling. De ergonomische S-vormige handgreep bevordert bovendien een beter gebruik en bereik, waardoor het manoeuvreren tijdens het epileren moeiteloos verloopt. De toevoeging van Opti-light, die fijne haartjes duidelijk zichtbaar maakt, en het snoerloze ontwerp maken de Philips Series 8000 een veelzijdige en complete epilator.

Sets, hulpstukken en extra’s

De basis versie (Series 8000) wordt geleverd met kap voor gevoelige zones, kap voor optimaal contact, reinigingsborsteltje en etui.

Afhankelijk van de set is dit uit te breiden met de volgende extra’s: scheerhoofd, massagekop, voetvijl, exfoliërende borstel voor het lichaam, kam voor de bikinitrimmer, pentrimmer, pincet met lampje, , scrubhandschoen, trimhulpstuk voor de bikinilijn en trimkam.

Prijs

De Philips Series 8000 is te koop vanaf €70,- Tot eind juni tot €40,- cashback (voorwaarden).

Bekijk overzicht van alle Philips Series 8000/9000 sets bij Bol.com


Silk-épil 5 – Budget epilator van Braun

De Braun Silk-épil 5 heb je een effectieve en gebruiksvriendelijke ontharingservaring. Ook deze epilator bevat de SensoSmart™ technologie. De Braun Silk-épil 5 beschikt over 28 pincetten met MicroGrip technologie, die samenwerken om het haar efficiënt bij de wortel te verwijderen. Dit zorgt voor een langdurig gladde huid en minimaliseert de tijd tussen de ontharingsbehandelingen.

Met slechts één uur opladen biedt deze epilator 30 minuten draadloos gebruik. Bovendien is de Braun Silk-épil 5 ontworpen om draadloos te worden gebruikt in de douche of bad, waardoor het gemakkelijker wordt om het ontharingsproces aan te passen aan persoonlijke voorkeuren en beautyroutines. De twee snelheidsinstellingen maken het mogelijk om de epilator aan te passen aan verschillende huidtypes.

Sets, hulpstukken en extra’s

De basis versie (Silk-épil 5/500) wordt geleverd met huidcontactopzetstuk, reinigingsborsteltje en oplader.

Afhankelijk van de set is dit uit te breiden met de volgende extra’s: massageopzetstuk, scheerkop, trimmeropzetstuk, 3-1 (bikini)trimmer, Braun FaceSpa, reinigingsborstel voor gezicht en etui.

Prijs

De Braun Silk-épil 5 is te koop vanaf €60,-

Bekijk overzicht van alle Braun Sil-épil 5 sets bij Bol.com


Braun FaceSpa – De beste gezichtsepilator

De Braun FaceSpa Pro is een 2-in-1 gezichtsepilatie- en reinigingssysteem en heeft een kopstuk voor gezichtsontharing en huidverzorging. Het epileerstuk heeft 10 micro-pincetten, die de kleinste haartjes tot slechts 0,02 mm breed en 0,5 mm lang vastgrijpen. Met 200 bewegingen per seconde werkt de FaceSpa vele malen sneller dan epileren met een pincet.

Wat deze epilator nog onderscheidt, is het kleine en compacte ontwerp, waardoor het apparaat kan worden gehanteerd als een mascaraborstel voor absolute controle en precisie. Dit maakt het heel handig voor het nauwkeurig vormgeven van de wenkbrauwen.

Bovendien biedt de FaceSpa een sonische gezichtsborstel, die de huid tot diep in de poriën reinigt, waardoor een complete gezichtsverzorgingsroutine wordt gerealiseerd.

Kortom, de Braun FaceSpa combineert epilatie en reiniging in één handig apparaat en biedt een allesomvattende oplossing voor een stralende en gladde huid.

Sets, hulpstukken en extra’s

De basis versie (FaceSpa 810) wordt geleverd met kop voor reinigingsborstel voor het gezicht, beschermkap en reinigingsborstel.

Afhankelijk van de set is dit uit te breiden met de volgende extra’s: Microvibratiehoofd, Revitaliserend kussen, Behandelingstimer, verlichte spiegel, etui en standaard.

Prijs

De Braun FaceSpa is te koop vanaf €80,

Bekijk overzicht van alle Braun FaceSpa sets bij Bol.com


Net niet op de lijst

Onderstaande epilators hebben de lijst net niet gehaald, maar we wilden ze toch niet onvermeld laten.

Panasonic ES-EL en EY

De Panasonic ES-EL en ES-EY zijn uitgerust met maar liefst 60 (!!) pincetten, voor een snelle en efficiënte ontharing. Wat de Panasonic epilatoren onderscheidt, is de kop met dubbele schijf, waarbij de eerste schijf de meeste haartjes vastlegt en de tweede schijf de overgebleven haartjes plukt. Deze innovatieve technologie zorgt voor een grondige ontharing, waardoor geen enkel haartje onopgemerkt blijft.

Een andere opvallende eigenschap van de Panasonic ES-EL en ES-EY is de geoptimaliseerde breedte van de haartangetjes, waardoor zelfs haartjes van slechts 0,5 mm kunnen worden gevangen, wat te kort is voor waxen. Het ingebouwde ledlampje dient niet alleen als waarschuwing voor overmatige druk, maar ook als gids voor het uitoefenen van de juiste hoeveelheid druk tijdens het epileren, waardoor een comfortabele en gladde ervaring wordt gegarandeerd.

Met de 3 modi (zacht, normaal en krachtig) kan de epilator worden aangepast aan verschillende huidtypes en gevoeligheden, terwijl de flexibele kop in staat is om in 90 graden te bewegen. Hierdoor kan de epilator elke ronding van het lichaam volgen, perfect passen bij alle lichaamsvormen voor een grondige haarverwijdering van top tot teen.

Met de mogelijkheid van nat/droog epileren voegen de Panasonic ES-EL en ES-EY ook een extra dimensie van comfort toe, waardoor ze veelzijdige en geavanceerde keuzes zijn in de wereld van epilatoren.

Prijs

De Panasonic epilators zijn te koop vanaf €60,

Bekijk overzicht van alle Panasonic epilators bij Bol.com


Philips Satinelle Essential of Brain Silk-épil 3

De Philips Satinelle Essential is een budgetvriendelijke optie als je op zoek bent naar een eenvoudige en compacte epilator. De epilator is klein en past comfortabel in de palm van je hand. De Satinelle Essential werkt met een snoer, wat resulteert in een lichtgewicht apparaat, maar mogelijk wel beperkter in gebruik.

Met slechts 21 pincetten is de Satinelle Essential minder krachtig dan hier boven besproken modellen. Dit maakt het minder geschikt voor uitgebreide ontharingsbehandelingen, maar is het perfect voor beginners of als je alleen je benen wilt epileren.

De Philips Satinelle Essential is een no-nonsense keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare en draagbare epilator.

De Philips Satinelle Essential is te koop vanaf €31,-

De Braun Silk-épil 3 is ook een betaalbare optie als je kwaliteit wilt zonder een overmatig prijskaartje. Met 20 pincetten minder krachtig dan de Satinelle Essential. De Silk-épil 3 heeft wel de SoftLift Tips® functie. Deze tilt platliggende haartjes op, waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn. Ook bevat het de Smartlight-functie is handig, die de fijnste haartjes oplicht, waardoor geen enkel haartje onopgemerkt blijft.

De Braun Silk-épil 3 is een instapmodel epilator en vereist mogelijk meerdere passages om de benen perfect glad te krijgen. Het feit dat het alleen op netstroom werkt, kan de mobiliteit beperken in vergelijking met draadloze modellen. Toch biedt de Silk-épil 3 een degelijke prestatie voor zijn prijs.

Braun Silk-épil 3 is te koop vanaf €40.

.