Alles over elektrisch ontharen

Wil je alles weten over elektrisch ontharen? Dan je aan het goede adres:

Wat is elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen (ook wel elektrische epilatie genoemd) is een methode om afzonderlijke haren van het gezicht of lichaam te verwijderen. De huidige medische elektrolyse-apparaten vernietigen het groeicentrum van het haar met chemische of warmte-energie. Nadat een zeer fijne sonde in de haarfollikel is ingebracht, wordt het haar verwijderd met een pincet.

Elektrisch ontharen is de enige ontharings methode welke door de Food and Drug Administration (FDA) en de American Medical Association (AMA) als permanent wordt erkend.

De meeste delen van het lichaam kunnen worden behandeld met elektrisch epileren, waaronder de wenkbrauwen, gezicht, buik, dijen, borsten en benen.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Tijdens elektrisch ontharen behandeling wordt een kleine naald in de huid ingebracht. De naald wordt diep in een individuele haarfollikel geplaatst die één haar vasthoudt. Vervolgens wordt een elektrische puls van laag niveau naar de follikel gestuurd om deze te vernietigen. Het bestaande haar valt uit en het proces wordt haar voor haar herhaald. het is dus een redelijk tijdrovende behandeling. Daarom wordt het vaak alleen op het permanent verwijderen van gezichtshaar.

Er zijn drie soorten elektrisch epileren: galvanisch, thermolyse en blend.

Kan elektrisch ontharen op alle soorten haren worden toegepast?

Elektrisch epilatie is geschikt voor mannen en vrouwen en wordt voornamelijk toegepast voor kleine huidoppervlaktes, zoals het gezicht. In tegenstelling tot laser ontharen kunnen alle soorten en kleuren lichaamshaar verwijderd worden. Alleen donshaar en heel dunne haren zijn niet met elektrisch ontharen te behandelen.

Is elektrisch ontharen pijnlijk?

De pijn bij elektrisch ontharen kan je vergelijken met een prikkelend en prikkend gevoel. Het doet beduidend meer pijn dan laser ontharen. Elke afzonderlijke haar wordt met een naald vernietigd en valt uit. Omdat haar in verschillende fasen groeit zul je meerdere sessies moeten terugkomen.

Als u het te ongemakkelijk vindt, kan uw arts u mogelijk een plaatselijke verdoving geven.

Er zijn over het algemeen geen permanente bijwerkingen, maar soms kan een tijdelijke, lichte roodheid van de huid optreden.

elektrisch-ontharen
House photo created by freepik – www.freepik.com

Hoe lang duurt elektrisch ontharen?

Een gemiddelde sessie duurt tussen 15 en 45 minuten. Je zult meerdere sessie moeten ondergaan omdat haar in verschillende fasen groeit: groeien, rusten en afstoten. Omdat al het haar niet op hetzelfde moment in hetzelfde stadium is, zijn meerdere sessies nodig om behandelingen te krijgen. Hou rekening met 15 tot 30 sessie voor een volledige behandeling.

De gemiddelde behandeltermijn loopt uiteen van een aantal maanden tot een jaar. Hoe vaker u een behandeling ondergaat, hoe langer de tijd tussen de behandelingen is. Uw huid heeft tijd nodig om optimaal te kunnen herstellen. De eerste drie maanden zal het 1 sessie per week zijn. Daarna komt u steeds minder vaak en zal de duur van de behandelsessie korter worden.

Hoeveel elektrisch ontharen behandelingen heb je nodig

Het totale aantal sessies dat nodig is om haar permanent uit een bepaald gebied te verwijderen, verschilt van persoon tot persoon. Hou rekening met 15 tot 30 sessies. Elke behandeling duurt tussen de 15 minuten en 45 minuten.

Wat kost elektrisch ontharen

Prijzen verschillen per kliniek, maar hou rekening met 25 euro per 15 minuten behandelen. Elektrisch ontharen is vrij prijzig omdat elke haar afzonderlijk behandeld moet worden. Het resultaat is wel dat u 100% zekerheid heeft dat er nooit meer haar zal terug groeien.

Elektrisch ontharen versus laser ontharen

Vaak gaat de keuze bij permanent ontharen tussen elektrisch of laser/IPL. Belangrijkste verschillen zijn:

  • Elektrische is 100% permanent VERSUS Laser/IPL vertraagd de haargroei aanzienlijk.
  • Met laser/IPL kan je een groter gebied behandelen. Bij elektrisch wordt elke haar afzonderlijk behandeld.
  • Een complete laser/IPL behandeling kost minder tijd en geld dan elektrisch ontharen.
  • Elektrisch ontharen is qua behandeling pijnlijker dan laser/IPL.

Lees het hele artikel op deze website.

Waar kan ik elektrisch ontharen?

Voor overzicht van praktijken die elektrisch ontharen aanbieden kan je kijken op ANBOS.