We hebben de beste IPL ontharing apparaten voor thuis op een rij gezet. Lees hieronder voor elk een korte review.

 1. Philips Lumea Prestige IPL – Beste overall (vanaf €334)
  No. 1 Bol.com | Score 8,9 Kieskeurig.nl
 2. BRAUN Silk Expert Pro 5 IPL – Snel en zeer veilig (vanaf €315)
  No. 5 Bol.com | Score 8,7 Kieskeurig.nl
 3. Silk’n Infinity – Voor alle huidtinten (licht tot heel donker) (vanaf €259)
 4. Smoothskin Bare+ – Snel en betaalbaar voor een lichte tot medium huid (€199)

Philips Lumea Prestige IPL – Beste overall

philips-lumea-prestige

Voordelen

 • Ongeëvenaard comfort in ergonomische pistoolvorm
 • Krachtig, veilig en snel
 • Nu 90 dagen gratis op proef

Nadelen

 • Redelijk zwaar in gewicht
 • Niet goedkoop

De Prestige-modellen (BRI954, BRI956, BRI953 & BRI950) zijn elke cent waard. Geen enkel ander IPL-apparaat biedt je zoveel hoogwaardige en handige functies in één aantrekkelijk pakket.

De Philips Lumea Prestige is een mooi, stevig en solide IPL-ontharingsapparaat. En hoewel het vrij groot en zwaar voelt, is de ergonomische pistoolvorm gemakkelijk te manoeuvreren, intuïtief te plaatsen en zeer comfortabel om vast te houden.

Met het apparaat kun je 15 jaar maandelijks je gehele lichaam ontharen. Het is niet goedkoop maar wel 1 van de beste investering op de lange termijn.

Snelheid en behandelingen
De Prestige is een van de snelste IPL-apparaten voor thuis. Je kan een volledig been in minder dan 10 minuten behandelen en een volledig lichaam in ongeveer 40 minuten.

Philips adviseert 4 tot 5 behandelingen om de 2 weken om significante haarreductie te zien. Gebruikers beamen dit, toch kan het per individu verschillen. In een gebruikerstest groeide het haar al na het eerste gebruik langzamer. Bij de tweede sessie was het haar zachter en fijner met kale plekken. Deze kale plekken namen toe na de derde en bij de vierde behandeling was de huid bijna helemaal glad.

Prijs: Vanaf €334,00
Actie: 90 dagen gratis op proef!
No. 1 Bol.com Top 10
Score 8,9 Kieskeurig.nl

Bekijk bij Bol.com

BRAUN Silk Expert Pro 5 IPL – Snel en zeer veilig

braun-silk-expert-pro-5-ipl

Voordelen

 • Ultrasnelle IPL flitstechniek
 • IPL past zich aan je huidskleur aan
 • Nu €60 cashback actie

Nadelen

 • Wennen aan de variabele snelheid knippert
 • Niet goedkoop

De Braun Pro 5 IPL-modellen (PL5124, PL5014 & PL5137) zijn de nieuwste krachtige IPL-ontharingsapparaten van Braun. Alle goede elementen van de eerdere Braun-modellen zijn overgenomen, maar met eenvoudige verbeteringen, zodat het nog gemakkelijker te gebruiken is.

De elegante Braun Pro 5 IPL voelt kwalitatief en robuust aan. Hij is klein en licht in gewicht, past perfect in je hand en is moeiteloos te manoeuvreren. Het dikke, buigzame netsnoer van 2 meter geeft veel speelruimte en raakt niet in de knoop.

En voor je gezicht is er een kleinere precisie-opzetstuk. Dit maakt het makkelijk om op lastige plekken rond de kaak en de bovenlip te flitsen. Het is ook perfect voor andere lastige gebieden zoals vingers, tenen en enkels.

Levensduur van de flitsen is meer dan 15+ jaar bij een maandelijkse full body-sessies. Dat is veel meer dan je ooit nodig zal hebben om glad te blijven.

Snelheid en behandelingen
De snelheid van de flitsen is prima. Op de hogere intensiteiten kan je in ongeveer 9 minuten een volledig been behandelen. Je hele lichaam in iets minder dan 30 minuten. Het behoort tot de snelste en krachtigste IPL-ontharingsapparaten voor thuis.

Volgens de richtlijnen van Braun heb je 4 tot 12 wekelijkse behandelingen nodig om een ​​aanzienlijke haarvermindering te zien. Als je eenmaal glad bent, ga je terug naar elke 1 of 2 maanden een sessie.

Prijs: Vanaf €315,00
Actie: Nu tot €60 cashback!
No. 5 Bol.com Top 10
Score 8,7 Kieskeurig.nl

Bekijk bij Bol.com

Silk’n Infinity – Geschikt voor alle huidtinten incl. donker en zwart

silkn-Infinity

Voordelen

 • Veilig voor alle huidtinten, inclusief donker en zwart
 • Snel & betaalbaar

Nadelen

 • Geen klinisch bewijs of uitleg over hoe het werkt op blond haar
 • Lastig op de bovenlip

De Silk’n Infinity is het enige IPL-apparaat voor thuis dat veilig is op alle huidtinten. Het is dus perfect als je een donkere of zwarte huid hebt. Maar het is ook een slimme keuze voor medium en lichte huidtinten, mede omdat het betaalbaar en snel is.

De Infinity-modellen geven meer dan 15 jaar flitsen bij een maandelijkse sessies voor het hele lichaam

Het ontwerp is eenvoudig en bochtig, als een grote kiezel. Het is comfortabel in gebruik met de grote flitsknop. Het lage gewicht maakt het ook makkelijk om te manoeuvreren. De knoppen voor bediening zijn eenvoudig en intuïtief, weggestopt aan de onderkant van het apparaat.

De Infinity is veilig voor een donkere en zwarte huid omdat hij veel zachtere IPL gebruikt dan andere apparaten door een combinatie met Galvanic-stroom.

Snelheid en behandelingen
Bij lichte huidtinten doe je vier sessies, één elke 2 weken (in totaal 6 weken). Wanneer je een gladde huid hebt schakel je over naar een maandelijkse sessie.

Bij donkere en zwarte huidtinten heb je meer sessies nodig. Silk’n adviseert tot maximaal 12 sessies om de 2 weken (totaal 5 maanden). Hierna hoef je alleen periodiek bij te werken. over naar herladingen als je ze nodig hebt. In vergelijking met een lichte huid duurt het dus flink langer om tot een goed ontharings resultaat te komen.

Enige nadeel van de Silk’n Infinity modellen is de nauwkeurigheid vergeleken met de Lumea Prestige of Braun Pro 5. Daarom kan het lastig zijn om de bovenlip en rond de kaaklijn goed te behandelen. Het vergt wat oefening om elke keer een goed flits te plaatsen.

Prijs: Vanaf €259,00
Bekijk bij Bol.com

Smoothskin Bare+ – Snel en betaalbaar voor een lichte tot medium huid

smoothskin-bare-plus

Voordelen

 • Betaalbare kwaliteit, lichtgewicht en snel
 • Geen gedoe met intensiteitselectie – één gemiddeld IPL-niveau

Nadelen

 • Snoer zit soms in de weg
 • Lastig om te flitsen op schenen, enkels en bovenlip

Laat je niet misleiden door de betaalbare, eenvoudige en compacte Smoothskin Bare +. Het tippen aan de premium merken. Het geeft onbeperkte IPL-flitsen, dus geen navullingen kopen en de garantie op tientallen jaren een zijdezachte huid.

Daarnaast is het makkelijk en handig in gebruik. Met het lichte gewicht ligt het perfect in je hand. Het is het meest compacte IPL-apparaat van de lijst dat we hebben getest. Het 2 meter lange snoer is dik, buigzaam maar kan soms wat in de weg zitten.

De Smoothskin Bare + bevat geen complexe instelmogelijkheden maar levert 1 gemiddeld intensiteitsniveau (4 J / cm2) voor een gladde huid. Het apparaat is geschikt voor lichte tot medium huidtinten. De huidskleur sensor geeft aan wanneer de huid te donker is.

Behandelingen
Bij wekelijke behandeling zie je na 4 weken resultaat. Na 12 weken kan je teruggaan naar een sessies om de 2 tot 4 weken.

Prijs: €199,00
Bekijk bij Bol.com