Lees hier meer over ervaringen met definitief laser ontharen. Er zijn meerdere technieken voor ontharen die elk haar eigen behandeling, resultaten en pijngrenzen hebben. Daarnaast wil je behandeld worden door een professioneel ontharingsspecialist met voldoende kennis en ervaring.

De meeste praktijken en klinieken werken met professioneel en gediplomeerd personeel die je behandeling uitvoeren. De beste keuze is een huidtherapeut die lid is van de NVH of een specialist met ANBOS lidmaatschap en laser ontharen certificering. Bij https://www.kliniekervaringen.nl/kan je reviews lezen over een aantal klinieken.

Verder zijn sommige technieken meer geschikt voor bepaalde huidtypen in combinatie met haarkleur:

  • IPL (Intense pulsed light) werking is redelijk tot tijdelijk bij donshaartjes.
  • Alexandrite laser werking zeer effectief, alleen te gebruiken door ervaren specialist. Pijnlijk en zeer duur. Geschikt voor donker haar op lichte huid.
  • Nd Yag laser werking zeer effectief, alleen te gebruiken door ervaren specialist. Pijnlijk en zeer duur. Geschikt voor licht haar op donkere huid.

Niet elke praktijk of kliniek zal alle verschillende technieken aanbieden. Onderstaand vind je een aantal ervaringen met laser- of ipl ontharen. Klik op de link voor meer informatie.

Ervaringen met definitief ontharen

“Bij mij worden mijn bovenlip, kin en bikinilijn gelaserd en dit naar volle tevredenheid. [..] Ik heb nu 2 behandelingen achter de rug en wat mij vooral opvalt is dat mijn huid niet extra geïrriteerd is en de haartjes inderdaad al voor 80% verdwenen zijn. [..] Betaal liever iets meer voor kwaliteit en dan ben waarschijnlijk net zo blij als ik.”
https://radar.avrotros.nl/forum/radar-uitzendingen-seizoen-2009-2010-f119/laserontharen-t76048.html

“Super tevreden van de permanente ontharing onderbenen. Niet pijnlijk en heel effectief: na 2 beurten al een hemelsbreed verschil!”
https://www.kliniekervaringen.nl/behandeling/laserontharen/ervaringen

Vanaf 3 maart kan je weer laten laser ontharen!

Boek nu alvast jouw afspraak om zeker te zijn van een plekje. Kies uit 176 salons in Nederland.

“Mijn benen kunnen nog geen zes weken zonder, maar de beharing wordt steeds minder dus ook hier ben ik erg tevreden over. Ik zou een IPL behandeling dan ook zeker aanraden ook al is IPL ontharen na een jaar nog niet echt definitief ontharen.”
https://www.mamsatwork.nl/ipl-behandeling-definitief-ontharen/

“Momenteel heb ik zo’n 6 behandelingen achter de rug [..] De haartjes onder mijn oksels zijn inmiddels een stuk minder en dunner geworden en ik hoef mijzelf niet meer elke dag te scheren. [..] Mijn armen zijn niet volledig kaal want dat is niet mogelijk [..], maar de haren zijn wel dunner en ze zijn ook een stuk minder opvallend. [..] Echt… ik ben er echt heeeel erg blij mee!”
https://www.endlessweekend.nl/mijn-ervaring-met-laserontharing-voor-de-getinte-huid/

“De behandeling duurde veel korter dan ik van te voren dacht: na ongeveer 20 minuutjes was mijn hele schaamstreek gelaserd.”
https://www.laviesanne.nl/bikinilijn-pijnloos-laten-laseren/

“Tot nu toe ben ik erg tevreden. Ongeveer 2 weken na elke behandeling merk je het effect van de behandeling. Je haartjes groeien veel minder snel tot aan 5/6 weken na de behandeling. Daarna groeien ze weer op normale snelheid. Ik heb nu 3 behandelingen gehad, en merk al dat bijna de helft van mijn haartjes niet meer terug komt.”
http://eiland-meisje.nl/shr-laser-ontharing/

“Ik heb geen ingroei, geen brandend gevoel wanneer ik me scheer, en de haargroei zo onopvallend dat ik vaak weken doorga zonder te scheren en niemand merkt het op. Ik ben minder zelfbewust, minder jeukend, en nog veel gelukkiger en comfortabeler.”
https://www.alreadypretty.com/truth-laser-hair-removal/

“Ik heb zojuist mijn 5e sessie met mijn oksels en Braziliaans voltooid en ik kan je vertellen dat ik na de eerste sessie een krankzinnige haarvermindering zag. Het beste is dat je haar in principe uit zichzelf uitvalt en dat je het eruit kunt trekken met een pincet of soms zelfs gewoon zelf eruit kunt trekken.”
https://cocoandcowe.com/2018/08/28/my-laser-hair-removal-experience-the-real-truth/

Zelf je ervaring delen?

Wil jezelf je ervaring delen met een bepaalde kliniek, therapeut,ontharingstechniek of een combinatie hiervan? Gebruik dan onderstaand formulier.