Aan laser ontharen kleeft wel wat nadelen maar die wegen meestal niet op tegen de voordelen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen?

Direct naar de nadelen >

  • Ontharen met laser betekent niet dat lichaamshaar voor altijd verwijderd  is (alleen elektrolyse is FDA-goedgekeurd voor permanente ontharing), maar het vermindert de haargroei drastisch tot op het punt dat u helemaal kunt stoppen met scheren.
  • Laser ontharen kunt u overal op het lichaam toepassen, en grote oppervlakten kunnen redelijk snel behandeld worden. Benen, rug, onderarms, bikini lijn, buik, gezicht … Er is geen limiet voor de plaatsen waar u laser ontharing kunt laten plaatsvinden.
  • Wat het pijnniveau betreft, valt laser ontharen ergens tussen scheren (pijnloos) en waxen (erg pijnlijk). Vaak wordt er gebruik gemaakt van ijs om het gebied voor en na de laserbehandeling te verdoven. Weet dat vervolg behandelingen minder pijnlijk zijn doordat de haren fijner wordt.

de-voor-en-nadelen-van-laser-ontharen

Laser ontharen moet u altijd laten uitvoeren door professionals. Niet alleen heeft u dan het beste resultaat maar u bent ook verzekerd van gedegen voorlichting en een behandelplan passend bij uw type huid en haarkleur. Wij hebben de beste praktijken op een rijttje gezet.
Vind de beste praktijk bij u in de buurt >

Wat zijn de nadelen?

  • Het is een lang proces. Een sessie van laser ontharen van de onderarm duurt minder dan een minuut. Alleen u heeft meerdere sessies nodig om echt resultaat te zien (tussen 6 en 8 sessies afhankelijk van de grootte van het gebied). Ook moet u tussen behandelingen een rust periode van 6 weken nemen voordat de volgende behandelingen mag plaatsvinden.
  • Het redelijk kostbaar. Als u optelt hoeveel geld u aan scheermesjes of wax sessies in uw leven besteed dan valt het bedrag per laserbehandeling wel mee.  Zie het als een schoonheidsinvestering.
  • Laser ontharen werkt niet op elke huid. Het contrast tussen de kleur van de huid en de kleur van het pigment in de haarfollikel is bepalend voor succesvol laser ontharen. Laser ontharen werkt namelijk het beste op een blanke huid met donker haar en slechter op een donkere huid. “Bij patiënten met donkere huidtinten is het moeilijk voor de laser om de donkere haarfollikel te onderscheiden,” zegt Charles. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is voor donkere huidtypen, maar zorg er dan voor dat uw behandelaar hiervoor de juiste apparatuur  (ND YAG laser) in huis heeft.
  • Wanneer u laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laser ontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. In Nederland is certificering niet verplicht. Dus zorg ervoor dat uw behandelaar aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten of ANBOS.  En vraag tevens naar ervaring en certificering voor laser of lichtflits ontharen. Laser ontharen is geen standaard onderdeel van de medische opleiding, wat betekent dat specialisten die laser ontharing willen uitvoeren zelf voor training en certificering moeten zorgen.

Bron: https://www.self.com/